0

جراحی دندان برای احیای بینایی فراگیر می‌شود

جراحی دندان برای احیای بینایی فراگیر می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، در این میان کانادا نخستین کلینیک برای چنین درمانی را افتتاح می کند. فرایند مذکور که Osteo-odonto-keratoprosthesis یا OOKP نامیده می شود، پدیده جدیدی نیست. این فرایند ۶۰ سال قبل در ایتالیا و توسط یک جراح چشم پزشکی به نام بندتو استرامپلی انجام شد. جراحی مذکور تاکنون چندبار در تعداد محدودی از کشورها انجام شده و اکنون سه بیمار در کانادا نخستین بخش از جراحی دو مرحله ای OOKP را انجام داده اند.

نخستین بیمار، گیل لین نام دارد و ۷۴ ساله است. وی که یک دهه قبل بینایی خود را از دست داده تحت عمل جراحی دکتر گرگ مولونی قرار گرفت. این پزشک قبلا جراحی دندان به چشم را روی هفت بیمار در استرالیا انجام داده بود.

در این جراحی نخست دندان نیش کاربر که به نام دندان چشم نیز گفته می شود، کشیده و به شکل یک مربع مستطیل در می آید و حفره ای داخل آن ایجاد می شود و روی لنز اپتیکی پلاستیکی قرار گیرد. در مرحله بعد لنز-دندان با جراحی داخل گونه بیمار قرار می گیرد و به مدت سه ماه آنجا می ماند. طی این مدت یک لایه بافت دور آن ایجاد می شود.

علاوه بر آن یک تکه از پوست داخل گونه بیمار برداشته شده و داخل چشم زیر پلک قرار می گیرد. هنگامیکه کامپوزیت دندان با لایه بافت آماده شد، تکه پوست دوخته شده داخل چشم برداشته می شود، عنبیه آسیب دیده و لنز حذف می شوند و در نهایت کامیپوزیت دندان قرار می گیرد.

در مرحله آخر تکه پوست دوباره داخل چشم قرار می گیرد تا دندان را در مکان خود نگه دارد. برای این منظور یک حفره داخل تکه پوست بریده می شود تا نور وارد لنز شود.

البته باید اشاره کرد OOKP فقط برای شرایط خاصی که نابینایی به وجود می آورد، مناسب است. کاندیداهای ایده آل این جراحی افرادی با قرنیه های آسیب دیده هستند که قرنیه و اعصاب بصری پشت چشم آنها سالم است. این جراحی ها در چند واحد کوچک در استرالیا، انگلیس، ژاپن، آلمان و هند ارائه شده اند.

نظرات کاربران

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم هنرسلامت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − دوازده =

مشاهده بیشتر