0

ضرورت هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت های متقابل، در مسیر ارتقاء علمی دانشگاه ها و دانشکده ها

ضرورت هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت های متقابل، در مسیر ارتقاء علمی دانشگاه ها و دانشکده ها
بازدید 4

در یازدهمین نشست رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کلان منطقه ۹ آمایشی کشور، بر ضرورت هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت های متقابل، در مسیر ارتقاء علمی دانشگاه ها و دانشکده ها تأکید شد.

 به گزارش وب دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس شورای کلان منطقه ۹ آمایشی کشور گفت: در سطح کلان منطقه، هر دانشگاه و دانشکده ظرفیت‌های بسیارخوبی دارد و باید از این ظرفیت‌ها به نحو احسن استفاده شود.

دکتر محمود شبستری در یازدهمین نشست رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کلان منطقه ۹ آمایشی کشور، ضمن گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ، بر برگزاری هر چه بهتر جلسات کلان منطقه ای در راستای برنامه‌ریزی های قوی‌تر تأکید کرد و گفت: ما همواره بر هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت های یکدیگر در مسیر ارتقاء علم و دانش و ارائه خدمت مطلوب‌تر تأکید داریم و همچنین معتقدیم وجود منابع محدود، می تواند شکوفایی خلاقیت‌ها و نوآوری‌های جدید را رقم بزند.

دکتر شبستری ادامه داد: ما ظرفیت‌های بسیارخوبی در سطوح شهری، استانی، ملی و بین‌المللی داریم و به‌طور مثال ‌ظرفیت‌های بسیارخوبی که در حوزه ‌بین‌الملل دانشگاه وجود دارد، می تواند زمینه ای برای جذب و حضور هر چه بیشتر دانشجویان غیرایرانی و گردشگران سلامت در این مجموعه باشد.

وی، با اشاره به ظرفیت های قابل توجه در سطح کلان منطقه‌ی هر دانشگاه و دانشکده گفت: واگذاری مسئولیت ها به هر کدام از این مجموعه ها؛ متناسب با توانمندی‌های آنها می تواند در رقم خوردن نتایج بهتر فعالیت ها مؤثر باشد. همچنین در راستای انجام کارهای توسعه‌ای در سطح استان می توان با تدوین یک برنامه پنج ساله، ظرفیت‌های موجود را بویژه در شهرستان‌ها به‌خوبی رصد نموده و البته که نباید همه نگاهمان در این برنامه به شهر مشهد باشد. به عنوان مثال یک مادر باردار که کار درمانش در شهر خودش قابل انجام است، نباید ۳۰۰ کیلومتر راه را تا مشهد برای انجام زایمان مراجعه کند و لذا ما باید یک سند درمانی مصوب داشته باشیم.

دکتر شبستری، استفاده‌ی دقیق و هوشمندانه از اعتبارات و سرمایه ها را هم مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر جابه‌جایی در بحث سرمایه و اعتبارات انجام می شود منعی ندارد، اما ما معتقدیم که این کار باید در تمامی حوزه‌های بهداشت، درمان، دارو، توسعه، آموزشی، فرهنگی و دانشجویی، پژوهش و فناوری و بین‌الملل یک خروجی بسیارخوب داشته باشد.

خدمت به مردم ، کار بسیاربزرگی است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای حوزه سلامت و شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: همه ما باید در مسیر خدمت به مردم با تمام توان تلاش نماییم و آنگونه که شایسته است در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه سلامت خدمتگزار مردم عزیزمان باشیم.

حجت‌الاسلام مهدوی‌نسب، با بیان اینکه قبول مدیریت و ادامه این کار در زمان کنونی با توجه به محدودیت‌های مالی یک ایثار و فداکاری خاص است، تصریح کرد: آن کسی که به مردم خدمت می‌کند، به‌واقع یک کار بسیاربزرگ انجام داده و معتقدیم که آن فرد قبل از هر چیزی با خدای خویش ارتباط گرفته است.

حجت‌الاسلام مهدوی‌نسب تأکید کرد: در زمان کنونی از تمامی روسا دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی می‌خواهیم توجه بیشتری به تمامی گروه‌های زحمتکش در حوزه سلامت داشته باشند تا که این عزیزان دلگرم‌تر از گذشته در مسیر ارائه خدمت مؤثر به مردم باشند.

لزوم تخصیص اعتبارات و سطح اختیارات متناسب با هر دانشگاه و دانشکده

در ادامه این نشست، دکتر عبدالله بهرامی، مشاور استاندار خراسان رضوی در حوزه سلامت، بر تخصیص اعتبارات و سطح اختیارات متناسب با هر دانشگاه و دانشکده تأکید کرد و گفت: در جلسه ای که با وزیر محترم بهداشت برگزار شد بر این مهم تأکید نموده و یادآور شدیم که یک مجموعه وسیع نباید با یک فضای به مراتب کوچکتر در تخصیص اعتبارات یکسان دیده شود.

وی خاطرنشان کرد: ما از مسئول کلان منطقه ۹ آمایشی تقاضا داریم که جلسات با رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های این کلان منطقه را به‌صورت ماهانه برگزار نماید تا شاهد خروجی به مراتب بهتر باشیم.

رئیس کارگروه مشورتی بهداشت، درمان، تغذیه و خیّران سلامت اتاق اندیشه‌ورزی خراسان رضوی افزود: ما معتقدیم که دانشگاه‌ها به عنوان منبع تحولات و یک مغز متفکر باید از بدنه دولت جدا شود و در این خصوص باید از ظرفیت نمایندگان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به خوبی استفاده شود.

برنامه توسعه ای سلامت؛ طبق بند ۱۳ برنامه‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت

دکتر ناصر سرگلزایی، قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی براساس برنامه توسعه‌ای سلامت کشور و بند ۱۳ برنامه‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت کار می‌کنند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسئول کلان منطقه ۹ آمایشی بوده و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های خراسان‌های رضوی، شمالی و جنوبی زیرمجموعه آن هستند و در این جلسات مقرر گردیده تا تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها روی موضوعات مختلف حوزه سلامت به‌طور ویژه کار نموده و خروجی آن را جهت اجرا در سطح کلان منطقه ارائه نمایند و ما در این دوره روی تصمیم‌گیری در خصوص جنگ ۱۲ روزه و روزهای پس از آن تأکید داریم.

دکتر سرگلزایی اظهار امیدواری کرد: پس از این نشست نتایج خوبی در جهت کارآمدتر بودن تمامی حوزه‌ها در سطح کلان منطقه آمایشی رقم خورده و خروجی هر حوزه جهت تصمیم‌گیری نهایی و نتیجه‌گیری مطلوب‌تر به نشست رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کلان منطقه ۹ آمایشی کشور رسیده است.

افزایش چهار برابری دانشجویان غیرایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دکتر شاپور بدیعی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پذیرش و جذب هرچه بیشتر دانشجویان غیرایرانی و گردشگران سلامت را در راستای سیاست‌های کشور اتفاقی نیکو برشمرد و گفت: در این روند تعداد دانشجویان غیرایرانی با یک رشد نزدیک به ۴ برابری از ۱۷۰ به ۷۰۰ نفر رسیده و ان‌شاالله این عدد به‌زودی به هزار نفر خواهد رسید.

وی تأکید کرد: دانشگاه‌های تیپ یک تا سه به سمت داشتن معاون، مدیر و کارشناس بین‌الملل رفته‌اند و از همه دانشگاه‌ها خواسته‌ شده تا مسئول ویژه در حوزه بین‌الملل معرفی و کار این حوزه به‌طور مشترک با دیگر حوزه‌ها انجام نشود.

معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در سال گذشته ۱.۹ همت درآمدزایی در حوزه گردشگری سلامت حاصل شد و بیشترین تعداد بیماران غیرایرانی از کشورهای افعانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و عراق بودند که بالاترین تعداد گردشگر سلامت را داشتند.

راه‌اندازی رشته‌های جدید در کل کلان منطقه ۹ آمایشی

دکتر سیدعلی علمداران، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: در سطح کلان منطقه یکی از اولویت‌های اصلی بحث ارتقاء اعضای هیأت علمی بوده که یک سوم پرونده‌ها را شامل می‌شود و ما در جهت سرعت بخشی در این خصوص تأکید ویژه داشته‌ایم.

وی افزود: یکی از کارهای خوب انجام شده در زمان برگزاری جشنواره آموزشی شهید مطهری بودکه ما در جشنواره از ظرفیت دانشجویان هم به‌خوبی استفاده کردیم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه‌اندازی رشته‌های جدید در کل کلان منطقه ۹ آمایشی را یکی دیگر از کارهای مؤثر انجام شده در حوزه آموزش دانست و بیان کرد: در کنار این موضوع باید به موافقت با، اضافه شدن ۱۴ رشته مقطع در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های این کلان منطقه و نیز ارتقاء مؤسسات آموزش عالی به دانشکده و دانشکده‌ها به دانشگاه اشاره نماییم.

دکتر علمداران خاطرنشان کرد: در خصوص تبدیل پست‌های هیأت علمی برای رشته‌ها و مقاطع مختلف و نیز ایجاد رشته‌های جدید فراخوان شماره ۲۲ را داشتیم که نامه آن با امضای رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شد.

در این جلسه رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی بیرجند، بجنورد، نیشابور، سبزوار، گناباد و تربت حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی تربت جام و اسفراین گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های اجرا شده در حوزه کاری خود را ارائه کردند. همچنین رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کلان منطقه ۹ آمایشی در خصوص مواردی نظیر ورود نیروی متخصص بیهوشی، عروق و اطفال، برخورد قاطع با مداخله‌گران سلامت، تأمین نیروی انسانی متناسب با نیاز حوزه‌های مختلف، استقلال برخی از دانشکده‌های کلان منطقه، پرداختی عادلانه به نیروهای شاغل در تمامی مناطق از جمله مناطق محروم و بهره‌مندی هرچه بیشتر از ظرفیت دانشجویان تأکید کردند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − شش =