
دکتر یحیی میرزاده توجه به برخی نکات برای حفظ سلامت و جلوگیری از گرمازدگی زائران را مهم و ضروری دانست و بیان کرد: تا جای ممکن بین ساعت ۱۱صبح تا ۱۵ عصر که گرما به اوج خود میرسد پیادهروی نکنند و در این ساعات بیشتر به استراحت مشغول باشند و از غروب تا پاسی از شب به پیادهروی ادامه دهند. لباسهای خنک و نخی بپوشند و از کلاه و عینک در طول مسیر حرکت استفاده کنند.
وی با بیان اینکه نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار بدن را کم آب و خشک میکند، افزود: تا حد امکان از مصرف این نوشیدنیها خوداری نموده و شربتهای سنتی همچون سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی و آب لیمو را جایگزین کنید.
رییس مرکز بهداشت استان گفت: به جای استفاده از شیرینی، غذاهای شور، کنسروها، غذاهای سرخ کرده و ادویهها که باعث تشدید تشنگی میشود، به مصرف میوهها اهتمام داشته باشید و از غذاهایی با طبع گرم پرهیز نمایید. از آشامیدن آب یخ یا حتی بسیار خنک پرهیز نموده و آب ولرم و مطابق دمای بدنتان را جایگزین کنید.
دکتر یحیی میرزاده اظهارکرد: زائران اربعین در کمک به افرادی که دچار گرمازدگی میشوند باید این اقداماتی شامل: انتقال فرد گرمازده به سایه و یک مکان خنک، خواباندن فرد گرمازده و بلند کردن پاهای او به آرامی، درآوردن لباسهای تنگ و سنگین، تحت نظر داشتن فرد گرمازده، عدم استفاده از آسپرین، خنک کردن فرد با پاشیدن آب سرد و آب زدن، نوشاندن آب خنک یا نوشیدنی بدون کافئین به فرد گرمازده در صورت هوشیار، انجام دهند.
وی تاکید کرد: درصورت بدترشدن فرد به نیروهای امدادی خبر دهید.
نظرات کاربران