
به گزارش روابط عمومی- دکتر محمد مهدی واحدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: آسیبهای جبرانناپذیر اشعه خورشید تنها به آفتابسوختگی محدود نبوده و در بلندمدت موجب پیری زودرس، لکهای مقاوم و افزایش خطر سرطان پوست میشود، بنابراین استفاده از ضدآفتاب، یک اقدام پیشگیرانه و ضروری محسوب میشود.
وی با تقسیمبندی ضدآفتابها به شیمیایی و فیزیکی، توصیه کرد: مادران باردار و کودکان حتماً از ضدآفتابهای فیزیکی حاوی اکسید روی یا دیاکسید تیتانیوم استفاده کنند چرا که این محصولات بدون جذب شیمیایی، با ایجاد سد فیزیکی از پوست محافظت میکنند.
معاون غذا و دارو زاهدان با اشاره به تفاوتهای پوستی، راهکارهایی ارائه داد و افزود: برای پوستهای چرب باید از ضدآفتابهای فاقد چربی (Oil-Free) با بافت سبک (ژل یا فلوئید)، پوستهای خشک نیز از ضدآفتابهای کرمی حاوی مرطوبکننده و برای پوستهای حساس نیز از ضدآفتابهای فیزیکال با حداقل احتمال حساسیتزایی استفاده شود.
دکتر واحدی با هشدار درباره حساسیت پوست کودکان گفت: آسیبهای ناشی از آفتاب در کودکی میتواند عوارض ماندگار داشته باشد. از اینرو استفاده از ضدآفتابهای مخصوص کودکان با فرمولاسیون ملایم از ۶ ماهگی به بعدالزامی است.
وی بر زمانبندی صحیح مصرف ضدآفتاب تاکید و اعلام کرد: ضدآفتاب باید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیش از خروج از خانه روی تمام نواحی در معرض آفتاب مالیده شود و هر دو ساعت یکبار (بهویژه بهدلیل تعریق یا شستوشو) تمدید گردد.
وی ادامه داد: مقدار مناسب برای هر بار مصرف نیز حدود ۱ تا ۲ بند انگشت برای کل صورت و گردن است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده هوشمندانه از ضدآفتاب در کنار پوشش مناسب، عینک آفتابی و کلاه، نقشی تعیینکننده در پیشگیری از آسیبهای پوستی و حفظ شادابی پوست دارد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
نظرات کاربران