
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: با اوجگیری گرمای تابستان و افزایش ساعات حضور کشاورزان کردستانی در زیر نور مستقیم خورشید، استفاده از کرمهای ضدآفتاب، لباسهای پوشیده و آستیندار، دستکش و کلاههای لبهدار اصلیترین راه مقابله با سرطان پوست است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر فرزام بیدارپور، معاون امور بهداشتی دانشگاه، با هشدار به کشاورزان در خصوص خطرات فصل گرما، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از سرطان پوست و مشکلات گوارشی تاکید و اظهار کرد: قرار گرفتن طولانی مدت کشاورزان در معرض نور خورشید به ویژه در ساعات اوج تابش (10 صبح تا 2 بعد از ظهر) عامل اصلی سرطان پوست است.
وی با اشاره به اینکه سرطان پوست یکی از شایعترین سرطانها در کشور و استان کردستان است، افزود: کشاورزان باید از لباسهای پوشیده و آستیندار، دستکش و کلاههای لبهدار استفاده کرده و کرمهای ضدآفتاب را در اولویت قرار دهند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، همچنین با تاکید بر اهمیت دریافت ویتامین دی، تصریح کرد: نور خورشید تنها منبع تامین این ویتامین نیست و افراد میتوانند با مصرف مواد غذایی مناسب و در صورت تشخیص پزشک، از قرصهای ویتامین دی نیز استفاده کنند.
دکتر بیدارپور در بخش دیگری از سخنان خود به سلامت مواد غذایی در فصل گرما اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش احتمال مواد غذایی فاسد در هوای گرم، لازم است باقیمانده غذا در هر وعده در یخچال نگهداری شود.
وی بر اهمیت روش صحیح سالمسازی میوه و سبزیجات تاکید کرد و افزود: عدم شستشوی مناسب میتواند منجر به بروز مشکلات گوارشی شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، رعایت بهداشت فردی به ویژه شستن دستها با آب و صابون را برای پیشگیری از انتقال میکروب ضروری دانست و توصیه کرد: افراد از آب لولهکشی آشامیدنی استفاده کنند،. در روستاها نیز، در صورت استفاده از آب چاه، حتماً آب را قبل از مصرف جوشانده شده و به منظور اطمینان از سلامت، آزمایش شود؛ چرا که احتمال آلودگی آن به نیترات، فلزات سنگین و آرسنیک وجود دارد که در بلندمدت میتواند منجر به سرطان شود.
نظرات کاربران