
به گزارش وبدا، دکتر فهیمه عبداللهی مجد، متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم استفاده از ضدآفتاب در همه افراد در معرض نور مستقیم خورشید به بیان برخی ملاحظات مربوط به استفاده از ضدآفتاب در گروههای حساس نظیر خانم های باردار و شیرده و اطفال پرداخت.
وی تاکید کرد: همه افرادی که در طول روز به ویژه از ساعت 10 صبح تا چهار بعدازظهر در معرض نور خورشید قرار دارند، باید برای جلوگیری از عوارض ناشی از اشعه UV خورشید از ضدآفتاب استفاده کنند.
به گفته وی حتی روزهای غیرآفتابی و ابری نیز برای پیشگیری از عوارض این اشعه باید از ضدآفتاب استفاده کرد.
دکتر عبداللهی مجد استفده از کرم ضدآفتاب را یکی از راههای حفاظت از پوست در مقابل عوارض ناشی از نورخورشید برشمرد و مواجهه درازمدت با نور خورشید در افراد پوست روشن را باعث بروز سرطانهای پوستی عنوان کرد.
وی استفاده از پوشش و لباس های مناسب ( آستین بلند، شلواربلند)، کلاه لبه دار، عینک و دستکش و چتر را از دیگر راههای محافظت پوست در مقابل اشعه آفتاب عنوان کرد.
انواع کرمهای ضد آفتاب
دکتر عبداللهی مجد کرمهای ضدآفتاب را شامل دو نوع شیمیایی و فیزیکی یا ترکیبی از این دو نوع برشمرد.
به گفته وی، کرمهای ضد آفتاب شیمیایی، نور UV را جذب کرده و نگه می دارند و نمی گذارند روی پوست تاثیر بگذارد. اما ضدآفتابهای فیزیکی یا مینرال مثل یک فیلتر عمل کرده و نور را منعکس کرد و نمی گذارند به سطح پوست برسد.
این متخصص پوست با اشاره به انتخاب کرم ضدآفتاب مناسب، تاکید کرد: باید از کرم ضد آفتابی استفاده کنیم که پوست را در برابر اشعههای UVA و UVB محافظت میکند.
دکتر عبداللهی مجد با توصیه به استفاده از ضدآفتابهای دارای SPF بالای 30 یادآور شد: درصد حفاظت یا SPF ضدآفتاب باید بالای 30 باشد، اما داشتن SPF 60 به این معنی نیست که دو برابر SPF 30 حفاظت ایجاد میکند.
به گفته وی، متخصصان توصیه میکنند SPF ضد آفتاب حتما بالای 30 باشد و افراد دارای پوست حساس از ضدآفتاب با SPF 50 و 60 استفاده کنند.
دکتر عبداللهی مجد یادآور شد که انتخاب ضدآفتاب باید با توجه به نوع پوست فرد(چرب، خشک یا معمولی) انجام شود. به ویژه در افراد دارای جوش یا آکنه که حتما باید از ضدآفتاب فاقد چربی استفاده شود تا باعث تحریک پوست یا جوش نشود.
تفاوت رنگی یا غیررنگی بودن ضدآفتابها
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که ضدآفتاب رنگی باعث ایجاد لک یا کک و مک روی پوست نمیشود، خاطرنشان کرد: افراد دچار لکهای صورت برای پوشاندن این لک ها می توانند از ضدآفتاب رنگی استفاده کنند.
این متخصص پوست با اشاره به مقدار مصرف کرم ضدآفتاب، گفت: برای محافظت از عوارض ناشی از نور آفتاب باید مقدار مناسب و کافی از کرم بر روی پوست استفاده شود به نحوی که کرم کاملا پوست صورت یا بدن را بپوشاند.
به گفته وی درصورت حضور در محیط بیرون اگر بیش از دو تا سه ساعت در معرض نور خورشید قرار داریم، حتما باید پس از دو ساعت ضدآفتاب را تجدید کنیم.
اطفال و زنان باردار و شیرده، ضدآفتاب فاقد مواد شیمیایی مصرف کنند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر استفاده گروههای حساس از ضدآفتابهای فاقد مواد شیمیایی به زنان باردار و شیرده و اطفال توصیه کرد از کرمهای ضد آفتاب فیزیکال یا مینرال استفاده کنند که دارای SPF مناسب و میزان کافی پوشش دهی در مقابل UVA و UVB باشند.
دکتر عبداللهی مجد یادآور شد: بعضی از افراد ترجیح می دهند که ضدآفتابهای فیزیکال استفاده کنند که مواد شیمیایی ندارند.
این متخصص پوست خاطرنشان کرد: در محیطهای بسته اگر در معرض نورمستقیم آفتاب نیستیم، نیاز به تمدید ضدآفتاب نداریم، اما هنگام خروج از منزل حتما باید از ضدآفتاب استفاده کنیم.
معیار تشخیص خشکی و چربی پوست
دکتر فهیمه عبداللهی مجد با اشاره به نحوه تشخیص خشکی یا چربی پوست، گفت: اگر هنگام لمس پوست خود، احساس چربی میکنید یا پوست براقی دارید، پوست شما چرب است. اما اگر صبحها و در طول روز احساس خشکی و کشیدگی یا سوزش پوست را تجربه می کنید، پوستتان خشک است.
به گفته دکتر عبداللهی، افراد دارای پوست معمولی صبحها و در طول روز احساس چرب بودن یا کشیدگی و خشکی پوست ندارند.
این متخصص پوست خاطرنشان کرد: برخی دارای پوست مختلط هستند، یعنی نقاطی از بدن آنها مثل صورت چرب و براق است و قسمتهای دیگری از پوست آنان خشک است.
وی توصیه کرد که افراد با توجه به نوع پوست خود از ضدآفتاب مخصوص استفاده کنند.
نظرات کاربران