به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، معمولاً هر عمل و جراحیای عوارض خاص خود را دارد. در جراحیهای مختلف دندانپزشکی، بهخصوص ایمپلنت دندانی نیز با این عوارض روبهرو هستیم. اگر خودتان یا اطرافیانتان تجربه کاشت ایمپلنت را دارید، حتماً متوجه تغییر بوی دهان در این مدت شدهاید. اگر بخواهیم به عوارض کاشت دندان با این روش اشاره کنیم، باید بگوییم که بوی بد دهان ازجمله عوارض آن است. البته اصلاً جای نگرانی نیست! خوشبختانه روشهای مختلفی وجود دارند که از بروز بوی بد دهان پس از کاشت دندان جلوگیری میکنند.
برای دسترسی به لیست بهترین دندانپزشک تهران، به دکتریاب مراجعه کنید. انتخابی مطمئن و حرفهای برای مراقبتهای دندانپزشکی شما!
دلایل مختلف بوی بد دهان بعد از کاشت ایمپلنت
در ابتدا، ممکن است تشخیص اینکه بوی بد دهان ناشی از کاشت دندان است یا نه، راحت نباشد؛ اما اگر عادتهای روزانه خود را بهدقت موردبررسی قرار دهید، خیلی راحت متوجه علت ایجاد این مشکل خواهید شد! ازجمله رفتارهای ساده روزمرهای که منجربه ایجاد بوی بد پس از کاشت میشوند، عبارتاند از:
باقی ماندن غذای اضافی در بین دندانها
در هر زمانی، نهفقط هنگام کاشت ایمپلنت، باید مراقب بهداشت دهان باشید. باقی ماندن غذا در دهان میتواند بهمرور باعث ایجاد بوی بد شود و زمانیکه این مشکل به وجود آمد، رفع آن زمانبر خواهد بود. برای پیشگیری، پس از هر وعده غذایی مسواک بزنید، از نخ دندان استفاده کرده و از مصرف غذاهای چسبنده پرهیز کنید. فراموش نکنید دندان کاشتشده مانند دندان طبیعی است و ممکن است غذا بین آن و دندانهای مجاور یا لثه باقی بماند که این عامل اصلی بوی بد دهان است.
آلوده و لق شدن دندان کاشتشده
یکی از شایعترین اتفاقاتی که بعد از کاشت دندان به این روش رخ میدهد، آلوده و یا لق شدن دندان است که میتواند منجربه عفونت دندانی شود. دقت داشته باشید که هر آن ممکن است در داخل ایمپلنت دندانی شما، باکتریها تجمع کرده و بدین ترتیب، باعث بروز عفونت شوند. این اتفاق معمولاً زمانی رخ میدهد که دندان شل شده باشد و یا مواد غذایی به درون آن راه پیدا کرده باشند و باعث تجمع باکتریها شوند.
عواملی مثل ضربه به دندان و جویدن غذای سخت میتوانند باعث شل شدن دندان کاشتشده شوند؛ بنابراین، بهتر است هر موقع که حس کردید دندان کاشتشده شما شل شده است، به دندانپزشک ماهر خود مراجعه کنید تا در صورت شل بودن دندان، نسبتبه ترمیم آن اقدام کند.
ایجاد پلاک بر روی دندان کاشتشده
یکی دیگر از عوامل بوی بد دهان پس از کاشت ایمپلنت، تشکیل پلاک روی دندان کاشتشده است. برخلاف تصور برخی افراد، چون این دندان مصنوعی است، باز هم امکان ایجاد پلاک وجود دارد و حتی بیشتر از دندان طبیعی در معرض آن قرار دارد. برای پیشگیری باید سطح دندانها را در طول روز تمیز نگه دارید. استفاده از دهانشویه و شستوشو با آب نمک میتواند در پاکسازی موثر باشد. توجه داشته باشید که بیتوجهی به این موضوع میتواند منجربه بیماریهای لثه شود که نهتنها به دندان کاشتشده، بلکه به سایر دندانهای طبیعی شما نیز آسیب میزند.
البته، همیشه بوی بد دهان ناشی از کاشت ایمپلنت دندان نیست و امکان دارد که عوامل دیگری در به وجود آمدن این مشکل نقش داشته باشند؛ اما اگر دندان کاشتشده دارید، به احتمال زیاد، یکی از عوامل مذکور در تغییر بوی دهان شما موثر است. استفاده از داروهای خاص، خشکی دهان، انباشته شدن جرم اطراف دندانهای سالم، پوشش سفیدرنگ روی زبان، بالا بودن غلظت آب دهان، استفاده از مواد غذایی خاص مثل سیر و پیاز و مصرف دخانیات ازجمله عواملی هستند که در کنار دندان کاشتشده، میتوانند سبب تشدید بوی بد دهان شوند.
چگونه از بوی بد دهان بعد از کاشت دندان جلوگیری کنیم؟
اگر دندان کاشتشدهای دارید و میخواهید از بوی بد احتمالی بعد از آن جلوگیری کنید، باید به توصیه پزشکان در این مدت توجه زیادی داشته باشید. برخی از توصیههای متخصصان دندانپزشک به افرادی که دارای ایمپلنت دندانی هستند، شامل موارد زیر میشوند:
خودداری از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی: پزشکان همواره توصیه میکنند مدتی قبل یا بعد از کاشت دندان مصنوعی، سیگار را کنار بگذارید. بهعلاوه، استفاده بیش از اندازه مشروبات الکلی هم میتواند دلیلی بر بروز بوی بد دهان باشد.
رعایت بهداشت دهان و دندان: حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان را بهصورت منظم استفاده کنید. دندانپزشکان توصیه میکنند توجه بیشتری به مراقبت از ایمپلنتهای دندانی داشته باشید. برای این منظور، استفاده از برس بیندندانی میتواند گزینه مناسبی برای حفظ بهداشت این نواحی باشد.
نخوردن مواد غذایی سفت: توصیه میشود از جویدن مواد بسیار سفت مانند یخ، آجیل سفت یا آبنباتهای سخت خودداری کنید. این اقلام میتوانند فشار زیادی به دندان کاشتشده وارد کرده و باعث ترکخوردگی یا شکستگی تاج آن شوند. اگرچه این دندانها دوام بالایی دارند، اما همچنان نسبتبه ضربه و فشارهای غیرعادی حساس هستند.
معاینه منظم: فراموش نکنید که برای حفظ سلامت ایمپلنت و اطمینان از عملکرد صحیح آن، هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید. این معاینات منظم به تشخیص زودهنگام هرگونه مشکل احتمالی کمک کرده و از بروز آسیبهای جدی به دندان کاشتشده یا سایر دندانها جلوگیری میکنند.
توجه داشته باشید که رعایت این نکات علاوهبر اینکه از عفونت و بوی بد دهان جلوگیری میکند، بوی بد ناشی از عوامل غیرعفونی را نیز از بین خواهد برد؛ بنابراین، اگر دندان کاشتشدهای دارید، باید بیشتر از همیشه مراقب سلامت دهان و دندان خود باشید. (بهترین روشها برای رفع بوی بد دهان)
ایمپلنت دندانی خود را چگونه تمیز کنیم؟
تمیز نگهداشتن و مراقبت از دندان کاشتشده مصنوعی اهمیت زیادی دارد. اگرچه ایمپلنتها راهحلی موثر برای رفع پوسیدگی دندان و بهبود ظاهر لبخند هستند، اما در صورت بیتوجهی به بهداشت دهان و دندان، خطر بروز عفونت در ناحیه جراحیشده و ابتلا به بیماریهایی مانند التهاب یا عفونت لثه افزایش مییابد. کاشت دندان با این روش ازنظر ظاهر و حس، شباهت زیادی به دندانهای طبیعی دارد؛ بنابراین، مراقبت از آنها نیز باید مانند دندانهای طبیعی باشد. مسواک زدن حداقل دو بار در روز، استفاده منظم از نخ دندان و دهانشویه ضدباکتری به جلوگیری از تشکیل پلاک روی دندانهای طبیعی و دندان کاشتهشده کمک میکند.
ترک سیگار نیز بسیار مهم است؛ چراکه مصرف آن میتواند روند ترمیم را مختل کرده و احتمال شکست دندان مصنوعی را افزایش دهد. همچنین، توصیه میشود هر شش ماه یکبار برای معاینه و پاکسازی حرفهای دندانها به دندانپزشک مراجعه کنید تا از تجمع پلاک، بروز عفونت و ابتلا به بیماریهایی مانند التهاب لثه پیشگیری شود. افزون بر اینها، اگر هر زمان احساس کردید که بوی بد دهان شما بسیار آزاردهنده است و با رعایت نکات گفتهشده نمیتوان آن را کنترل کرد.
کلام آخر
عوامل متعددی وجود دارند که در کنار ایمپلنت دندانی میتوانند بهطور مستقیم سبب بروز بوی بد دهان شوند؛ بنابراین، اگر دندان کاشتشدهای دارید، طبیعی است که پس از مدتی احساس کنید که بوی دهان شما تغییر کرده است. مشکلاتی در جایگیری دقیق دندان کاشتشده و فاصله و ارتفاع نامناسب، ممکن است سبب شوند که غذاهای بیشتری در بین دندانها گیر کنند و حتی باقی بمانند، یا عوامل دیگری باعث لق شدن دندان شوند و در نهایت، درگیر عفونت شوید؛ پس در اولین فرصت، بهتر است با مشاهده هرگونه علائمی به یک پزشک حرفهای مراجعه کنید تا از مشکلات جدیتر جلوگیری شود. برای اطلاع از قیمت ایمپلنت دندان در تهران توسط دندانپزشکان متخصص شهر خود نیز میتوانید به سایت دکتریاب سری بزنید و به اطلاعات لازم برای ارتباط با پزشکان مختلف دسترسی داشته باشید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظرات کاربران