به گزارش خبرگزاری مهر، محسن رستمی اظهار کرد: در استان قزوین ۲۹۴ معدن دارای پروانه بهره برداری با استخراج سالانه ۱۲ میلیون تن و ذخیره قطعی ۶۵۳ میلیون تن است که ۱۴۵ فقره گواهی کشف با ذخیره ۱۱۵ میلیون تن صادر شده است.
وی با بیان اینکه قزوین در زمینه خاک صنعتی و سیلیس دارای جایگاه مناسبی در کشورو ذخایر غنی آلومیت است، تصریح کرد: در استان قزوین ۲۹ ماده معدنی وجود دارد و معدن مس پیزه با استخراج سالانه ۵۰۰ هزار تن مس از معادن بزرگ استان محسوب می شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قزوین بیان کرد: ۳۰ درصد صنعت استان وابسته به مواد اولیه تولیدی در معادن استان است که زمینه اشتغال ۳۰ هزار نفر در این بخش مهیا شده است.
وی بیان کرد: در استان قزوین ۳۰۰ معدن داریم که حدود ۱۷۰ معدن آن فعال است که با اشتغالزایی ۳۰ هزار نفر سالانه ۱۲ میلیون تن امکان برداشت از معدن را داریم که الان کمتر از شش میلیون تن و نیمی از ظرفیت استفاده می شود
رستمی یادآورشد: مهمترین مواد معدنی استان قزوین شامل مس، سرب و روی، خاک صنعتی، آهک، سیلیس و آهن است که جزو انفال محسوب می شود و باید معدن کاران درست برداشت کرده و قوانین و مقررات و نکات ایمنی را رعایت کنند تا این بخش دچار چالش نشود.
این مسئول گفت: استفاده از ظرفیت مدیران فنی در بخش معادن الزامی است البته سال گذشته حادثه مهمی نداشتیم اما رعایت نکات ایمنی در کار بسیار اهمیت دارد.
وی اظهار کرد: ذات معدن با برهم زدن طبیعت آمیخته شده و جایی که معدن کاری می شود حتماً آسیب هم داریم اما با رعایت قوانین و اصول ایمنی می توانیم آسیب ها را کاهش دهیم.
رستمی بیان کرد: خسارت به راههای روستایی از چالشهای بخش معادن است اما بایستی معدن کاران نسبت به نصب باسکول و رعایت تناژ دقت کنند زیرا اگر اصول فنی و ایمنی رعایت شود مشکلات کمتر می شود.
وی در پایان یادآور شد: پرداخت حقوق دولتی از دیگر درخواستهاست که باید به موقع اقدام شود.
نظرات کاربران