0

افت تراز آب های زیرزمینی در شرق مازندران

افت تراز آب های زیرزمینی در شرق مازندران

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد موسوی ظهر چهارشنبه در نشست با نماینده تشکل‌های کشاورزی اظهار کرد: با توجه به این‌که تنها دشت ممنوعه کشاورزی شمال کشور در شرق مازندران قرار دارد، اهمیت رعایت اصول مصرف بهینه آب و کاهش برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی در این منطقه به مراتب بیشتر از سایر نقاط مازندران و استان‌های شمالی است.

وی افزود: سفره‌های زیرزمینی ما در شرق مازندران به دلایل گوناگون در حال تهدید افت تراز و کاهش کیفیت هستند و لازم است که با همراهی کشاورزان در این منطقه گام‌های جدی برای کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی برداشته شود.

برداشت ۱۰۰ درصدی منابع آب تجدیدپذیر در مازندران

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به برداشت سالانه بیش از یک میلیارد متر مکعب آب از منابع زیرزمینی مازندران برای مصارف کشاورزی خاطرنشان کرد: در حالی که بر اساس استانداردهای جهانی باید کمتر از ۶۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر مصرف شود، در مازندران تقریباً ۱۰۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر برداشت می‌شود که بیشترین میزان این آب‌ها نیز با حجم یک میلیارد متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

موسوی اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد آب آشامیدنی استان هم در حال حاضر از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود که فشار بر این منابع را در استان افزایش می‌دهد.

وی افزود: اگر در میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی به ویژه در مناطق شرقی و مرکزی مازندران نظارت و توجه کافی را نداشته باشیم بی‌تردید در چند سال آینده دچار آسیب خواهیم شد و بیشتر از هر قشر دیگری هم خود کشاورزان هستند که از این آسیب‌ها زیان می‌بینند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشاورزان شرق مازندران برای اجرای طرح‌های مشارکتی مدیریت مصرف آب همراهی مناسبی از خود نشان داده‌اند و در حال حاضر نیز سه تشکل آب‌بر در این منطقه تأسیس شده است. اما همچنان شاهد برداشت آب از منابع زیرزمینی و کم‌توجهی به برخی اصول مدیریت مصرف بهینه آب در این منطقه هستیم.

موسوی با اشاره به ممنوعیت کشت دوم برنج با آب‌های زیرزمینی در سراسر مازندران، خاطرنشان کرد: همواره تاکید کرده‌ایم که کشت دوم برنج با استفاده از آب‌های زیرزمینی در سراسر مازندران مورد تأیید نیست. این ممنوعیت در شرق مازندران با توجه به روند رو به کاهش حجم و تراز و کیفیت آب‌های زیرزمینی از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است و تحت هیچ شرایطی کشاورزان در این منطقه نباید سراغ کشت دوم بروند.

وی تصریح کرد: انتظار ما این است که کشاورزان به ویژه در شرق مازندران تشکل‌های آب‌بران را فعال کنند و تا امور مختلف کشاورزی مانند توزیع آب، فرهنگسازی در مدیریت مصرف و به‌کارگیری شیوه‌های نوین آبیاری و کشاورزی با مشارکت خود مردم انجام شود.

نظرات کاربران

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم هنرسلامت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 9 =

مشاهده بیشتر