0

مهم‌ترین رمز ماندگاری و ادامه محوریت مسجد جذب جوانان است

مهم‌ترین رمز ماندگاری و ادامه محوریت مسجد جذب جوانان است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی، امروز در خطبه‌های نماز جمعه زنجان با بیان اینکه باید فضای نشاط در مساجد حاکم شود و برای جذب و جلب جوانان و نوجوانان تلاش شود، چرا که دشمن برای از رونق انداختن مساجد برنامه دارد، گفت: امروز وظیفه همگان است تا تلاش کنند مساجد به جایگاه واقعی و حقیقی خود دست یابند و در این زمینه پایگاه‌های بسیج، هیئت‌امنا، امام‌جماعت، کانون‌های مساجد و همه متولیان مسئولیت و وظیفه دارند.

وی افزود: یکی از مصادیق تعاون و همکاری، رسیدگی به مساجد است که از سوی پیامبر اکرم (ص)، مسجد به‌عنوان محل تجمع و محور تجمعات معرفی شده و از ابتکارات دین مبین اسلام است که باید این سرمایه حفظ شود.

حسینی ادامه داد: مسجد صرفاً محل عبادت نیست و پایگاه عبودیت و وحدت است و این امر همواره در اسلام مورد توجه بود و منشأ و مبدا بسیاری از حرکت‌های بزرگ بوده و پیروزی انقلاب اسلامی ایران از برکات مساجد است.

امام‌جمعه زنجان با بیان اینکه مهم‌ترین رمز ماندگاری و ادامه محوریت مسجد جذب جوانان است، افزود: باید برای جذب جوانان دل جوانان را به دست آوریم چرا که دل جوان سریع جذب می‌شود و باید با جذب جوانان مساجد را به پایگاه قرآن تبدیل کنید.

حسینی با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از برکات ماه مبارک رمضان، افزود: یکی از اهداف اصلی این ماه برای ما، کسب تقوا است و باید از این ماه برای افزایش تقوا و رشد معنوی خود بهره ببریم.

وی در ادامه با اشاره به مناسبت‌های متعدد این ماه در تاریخ اسلامی گفت: دوازدهم رمضان المبارک سال اول هجری قمری، سالروز سنت عقد اخوت است که پیامبر اعظم (ص) میان مهاجرین و انصار پیمان برادری بست. در این واقعه، خود پیامبر گرامی اسلام با امیرالمؤمنین علی (ع) پیمان برادری بست. این پیمان، به معنای برادری دینی و همبستگی معنوی در جامعه اسلامی بود که هدف آن تقویت همبستگی و ایجاد عدالت اجتماعی در میان مسلمانان بود.

پیامبر اسلام (ص) همواره به دنبال برقراری عدالت اجتماعی در میان مردم بود

حسینی ادامه داد: پیامبر اسلام (ص) همواره به دنبال برقراری عدالت اجتماعی در میان مردم بود و یکی از مهم‌ترین راهکارهای ایشان برای تحقق این هدف، ایجاد پیوندهای دینی و برادری میان افراد مختلف جامعه بود. برادری دینی در جامعه اسلامی نه تنها باعث از بین رفتن تضادهای طبقاتی می‌شود بلکه موجب از بین رفتن کینه‌ها، دشمنی‌ها و تقویت همبستگی اجتماعی می‌شود.

حسینی افزود: این برادری نه تنها در بین مردان مسلمان بلکه در بین زنان مسلمان نیز برقرار است. پیامبر گرامی اسلام تاکید داشتند که مردان مؤمن برادر یکدیگرند و زنان مؤمن خواهر یکدیگر. این برادری ایمانی مقدمه‌ای برای اقامه قسط و عدل در جامعه است و جامعه‌ای که برادری در آن برقرار باشد، فساد اقتصادی، کلاهبرداری و مفاسد اجتماعی در آن نخواهد بود.

وی ادامه داد: ماه رمضان فرصتی است تا مسلمانان با بهره‌گیری از قرآن و سیره پیامبر عظیم‌الشأن اسلام، به رشد اخلاقی و معنوی خود پرداخته و ارزش‌های اسلامی را در زندگی خود پیاده کنند.

امام جمعه زنجان گفت: جامعه‌ای که برادری و همبستگی در آن حاکم باشد، افراد آن حس تعلق خاطر به یکدیگر خواهند داشت و به یکدیگر کمک خواهند کرد. این برادری را ما در دوران دفاع مقدس، در بحران‌های طبیعی مانند سیل و زلزله و حتی در دوران شیوع بیماری کرونا مشاهده کردیم. برکات این برادری، کاهش اختلافات اجتماعی و تقویت ایمان در جامعه است.

وی افزود: خداوند در قرآن کریم، سیره مؤمنان را این‌گونه بیان کرده است که مؤمنان باید در دل خود هیچ‌گونه کینه‌ای نسبت به دیگر مؤمنان نداشته باشند و در ارتباطاتشان با یکدیگر، اخوت و برادری را رعایت کنند. این اصول باعث می‌شود که جامعه‌ای شکل بگیرد که در آن عدالت و قسط برقرار باشد.

بانوان باید سیره و منش حضرت خدیجه (س) را الگوی خود قرار دهند

امام جمعه زنجان در ادامه دهم رمضان سالروز ارتحال حضرت خدیجه کبری (س)، اشاره کرد و گفت: بانوان باید سیره و منش حضرت خدیجه (س) را در زندگی فردی و اجتماعی الگوی خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه حضرت خدیجه (س) نمونه یک زن مسلمان است که باید الگو شود، افزود: حضرت خدیجه (س) با ویژگی‌های برجسته اخلاقی و اجتماعی خود، از جمله صداقت، سخاوت و مسئولیت‌پذیری، در تاریخ اسلام ماندگار شد. ایشان نمونه‌ای از زنانی است که در پیشگاه خداوند از جایگاهی والا برخوردارند و در کنار مردان مؤمن، جایگاهی برتر دارند.

نظرات کاربران

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم هنرسلامت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 2 =

مشاهده بیشتر