حجتالاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با گرامیداشت یاد شهدای والامقام به خصوص شهدای محراب، اظهار کرد: پنجم مردادماه سالروز اقامه اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است که به امامت آیت الله طالقانی در پنجم مرداد سال ۵۸ به فرمان امام راحل (ره) اقامه شد و از آن پس تاکنون این نماز عبادی – سیاسی در سراسر کشور به پایگاه ترویج اندیشههای دینی و انقلابی مبدل و الهام بخش نیروهای وفادار به نظام اسلامی شده است.
امام جمعه گناوه افزود: نماز جمعه از ابتکارات نورانی دین بصیرت گستر اسلام به شمار میآید که با هدف تحقق آرمانهای سیاسی، اجتماعی تشریح شده است.
وی بیان کرد: نماز جمعه علاوه رویکردهای عبادی، معرفتی و تربیتی به حکمتها و مصلحتهای سیاسی و اجتماعی همچون تقویت نظام اسلامی، حمایت از رهبری، آگاهی بخشی نسبت به جریانهای معاند، خنثی سازی تبلیغات سو دشمنان، امید دادن به مردم، وحدت و همدلی، تعاون و برادری، عدالت و انصاف و صلح و همزیستی توجه اکید دارد.
وی تصریح کرد: به دلیل کارکردهای بسیار مهم و ظرفیتهای بالای نماز جمعه در انسان سازی، جامعه پردازی و حتی تمدن سازی، این فریضه محوری بارها مورد عنایت و اهتمام مؤکد حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) قرار گرفته است و امامین انقلاب به ویژه مقام معظم رهبری در بیانات خود ابعاد مختلف فریضه مهم نماز جمعه را تبیین کرده اند.
حجت الاسلام رکنی حسینی با بیان اینکه نماز جمعه کانون آفرینش مؤلفههای پنج گانه نشاط، امید، آرامش، حماسه و عزت ملی است، افزود: با توجه به تمرکز دشمنان در مقابله با نظام اسلامی در عرصههای فکری و فرهنگی و تمرکز بر پنج ضلع عملیات روانی و جنگ نرم، نماز عبادی سیاسی جمعه کارکردی بسیار مهم در مقابله با این اضلاع دارد و باید در کنار توصیه مؤثر، کاربردی و مصداقی به تقوا و استفاده از عنصر موعظه به طوری که یاد خدا و علاقه به معنویات را در دل مؤمنان زنده کند، با بیان تحلیل گرانه، مستند، اقناعی، منطقی و هنرمندانه در تبیین معارف دینی و مسائل سیاسی بهره برد.
وی افزود: مواجهه فراجناحی و مبتنی بر مصالح و منافع ملی با جریانها، گروهها و گرایشهای مختلف سیاسی در سه جهت امید آفرینی، تولید نشاط و حماسه انگیزی، جامعه را روز به روز در عرصه جنگ نرم تجهیز و نقش نشاط انگیزی، امید آفرینی، آرامش آوری، حماسه سازی و خلق عزت را با قدرت ایفا خواهد کرد.
نماز جمعه تجلی اسلام اجتماعی، پشتوانه استمرار حق
امام جمعه گناوه اضافه کرد: نماز جمعه تجلی اسلام اجتماعی، پشتوانه استمرار حق، تقویت کننده جبهه حق و عدالت، تبلور پیوند جمهوریت و اسلامیت و معنا بخش معنویت در جامعه و سیر و سلوک عمومی به سوی خدا است.
حجت الاسلام رکنی حسینی بیان کرد: آئین عبادی سیاسی نماز جمعه هر هفته یک بار ارکان واقعی اقتدار دین مبین اسلام و معنویت، بنیان مرصوص و انسجام صفوف مسلمانان، تقوا و بصیرت اسلامی را به نمایش میگذارد و به همین جهت به مانند آئین حج در اسلام است.
وی بیان کرد: دین مبین اسلام برای سه اجتماع بزرگ روزانه (نمازهای جماعت روزانه)، هفتگی (نماز جمعه) و مراسم عظیم حج که سالانه در کنار خانه خدا انجام میشود اهمیت ویژه قائل است و در این میان نقش نماز جمعه به دلیل خطبه محوری بسیار مهم است.
جایگاه رفیع نماز جمعه
امام جمعه گناوه بیان کرد: قرآن کریم در آیه نهم سوره جمعه در رابط با اهمیت نماز جمعه، این نماز را «ذکر الله» یاد کرده است که میفرماید: «یَٰٓأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُوٓاْ إِذَا نُودِیَ لِلصَّلَوٰةِ مِن یَوۡمِ ٱلجُمُعَةِ فاسعوۡاْ إِلَیٰ ذِکرِ ٱللَّهِ وَ ذَرُواْ ٱلبَیعَۚ ذَٰلِکُمۡ خَیر لَّکُمۡ إِن کُنتُمۡ تَعلَمُونَ».
وی ادامه داد: خداوند همه مؤمنان را در این آیه خطاب قرار داده است تا روز جمعه برای نماز جمعه بشتابند و از تعبیر «فاسعوا» استفاده میکند، نماز جمعه بر خلاف سایر نمازها که انسان باید با آرامش و طمانینه خاص حرکت کند اما برای این نماز عبادی سیاسی تعبیر به شتاب شده است.
حجت الاسلام رکنی حسینی، رها کردن داد و ستد و نرفتن به دنبال دنیا، در وقت اقامه نماز جمعه را از دیگر نکات مطرح شده در این آیه شریفه قرآن کریم عنوان کرد و گفت: به تعبیر علامه طباطبایی صاحب تفسیر گرانسنگ المیزان «هر آنچه میتواند مانع نماز جمعه شود باید در روز جمعه ترک کرد و به سوی پایگاه الهی نماز جمعه شتافت».
وی گفت: خداوند به خیرات مادی و معنوی نماز جمعه نیز در این آیه اشاره فرموده و میفرماید که نماز جمعه هم دارای خیرات مادی و هم معنوی است اما کلید واژه «إِن کُنتُمۡ تَعلَمُونَ» بیان شده است که از این کلید واژه در سه موضوع توحید، امامت و پیمانهای الهی و جهاد نیز استفاده کرده است لذا استفاده از این کلید واژه برای نماز جمعه آن را در ردیف سه موضوع مهم امامت، جهاد و توحید قرار داده است که نشان دهنده جایگاه بسیار رفیع این فریضه الهی است.
وی بیان کرد: خداوند از نماز جمعه به عنوان ذکر الله یاد کرده است و نیاز امروز جامعه بشری نیز همین ذکر و یاد است که میتواند آرامش بخش همه جوامع بشری باشد.
اولین نماز جمعه گناوه
امام جمعه گناوه با اشاره به اقامه اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در گناوه بیان کرد: اولین نماز جمعه در سال ۱۳۶۱ در گناوه به امامت مرحوم «حجت الاسلام محمدی اصفهانی» اقامه شد و این شهر از پیشگامان اقامه نماز جمعه در کشور بوده است.
حجت الاسلام رکنی حسینی بیان کرد: توفیق خدمت به مردم مؤمن و ولایتمدار گناوه در سنگر نماز جمعه از سال ۱۳۸۵ را دارم و امیدوارم خادم خوبی برای نظام اسلامی و مردم شریف باشم.
مصلای جمعه؛ میزبان برنامههای ملی، مذهبی و فرهنگی
وی با اشاره به اجرای برنامههای مختلف در پایگاه نماز جمعه گناوه در طول سال گفت: مصلای جمعه گناوه تنها مکانی برای برپایی نماز جمعه نیست بلکه علاوه بر برگزاری نماز عبادی- سیاسی و دشمن شکن جمعه به صورت هفتگی، این مکان محل برگزاری برنامههای مختلف و ارزشمندی به مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی است.
امام جمعه گناوه ادامه داد: این پایگاه در برگزاری مراسم شبهای قدر، دعای روح بخش عرفه، اقامه نمازهای عید فطر و قربان، برنامههای دهه امامت و ولایت، اعیاد شعبانیه و احیا شب نیمه شعبان، ایام فاطمیه، شهادت امام صادق (ع) و سایر مناسبهای مهم ملی و مذهبی، ایام نوروز یا مواقع بحرانی و رویدادهای علمی به عنوان یک پایگاه دینی، فرهنگی و انقلابی در سطح شهرستان استفاده میشود.
وی بیان کرد: برگزاری کنکور سراسری از کارهای ارزشمندی است که در این مکان مقدس انجام میشود و با توجه به اینکه شهر فاقد سالن و مکان با ظرفیت تعداد زیاد، فضای فیزیکی، دما و روشنایی مناسب برای این رویداد علمی است، لذا این مکان به مدت ۲ روز در اختیار دست اندرکاران و دانش آموزان قرار میگیرد تا با خاطر آسوده بتوانند در این آزمون مهم شرکت کنند و والدین و دانش آموزان نیز از این مکان اظهار رضایت کردهاند که میتواند باعث پیوند عمیق بین دانش آموزان و اولیا با این پایگاه مهم و معنوی شود.
امام جمعه گناوه گفت: از دیگر فعالیتهای مهم پایگاه نماز جمعه در گناوه وجود مؤسسه قرآنی «ریحانه النبی (س)» در مصلای جمعه است که از مؤسسههای فعال قرآنی در سطح استان و کشور محسوب میشود و توانسته در جذب کودکان و نوجوانان موفق عمل کند و کارهای بسیار مناسبی در جهت ترویج فرهنگ قرآنی و دینی اجرا میکند.
پایگاه نماز جمعه؛ قلب فرهنگی شهر
وی بیان کرد: هدف ستاد نماز جمعه از برگزاری برنامههای مختلف در طول سال آشنایی و انس بیشتر مردم و نسل جوان با این پایگاه معنوی است و امروز این پایگاه به عنوان قلب فرهنگی شهر شاهد حضور جوانان، نوجوانان و اقشار مختلف مردم است و امیدواریم که حضور در این مرکز عبادی سیاسی و فرهنگی پرشورتر از گذشته تداوم داشته باشد.
نظرات کاربران