0

در سفر اربعین مصرف خوراکیهای شور، تند و خیلی شیرین را محدود کنید / شربت سکنجبین و عناب؛ توصیه شده برای مقابله با گرمازدگی

در سفر اربعین مصرف خوراکیهای شور، تند و خیلی شیرین را محدود کنید / شربت سکنجبین و عناب؛ توصیه شده برای مقابله با گرمازدگی
بازدید 5

مدیر طب ایرانی و مکمل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زائران در سفر اربعین، مصرف خوراکی های شور، تند و بسیار شیرین را محدود و در مقابل شربت سکنجبین و عناب مصرف کنند که این کار هم در جلوگیری از گرمازدگی، هم در بهبود عملکرد سیستم ایمنی مؤثر است.

دکتر محمد رضا مهری، در گفتگو با وب دا توصیه هایی از آموزه های طب سنتی برای سفر زائران اربعین را یادآور شد و گفت: مسافرانی که قصد عزیمت به سفر معنوی اربعین را دارند، از یک یا دو هفته قبل از سفر، خود را از جهت جسمی و روحی آماده کنند و در ایام سفر هم با اقداماتی همچون ماسک زدن در محیط عمومی  و ازدحام جمعیت از شیوع بیماریهای احتمالی تنفسی عفونی، جلو گیری کنند، همچنین توصیه شده که  از پرخوری، درهم خوری و خواب بلافاصله پس از غذا، در سفر بپرهیزند.

وی در ادامه گفت: بمنظور پیشگیری از یبوست و ضعف و خستگی زودرس، مسافران حتما در طول سفر مایعات کافی مصرف نموده و در مصرف گرمی جاتی مانند: سیر، عسل، زنجبیل و خرما افراط نکنند.

دکتر مهری مراقبت از پوست در برابر آفتاب، غبار و گزش حشرات، را هم ضروری برشمرد و گفت: مقدار کمی لیموترش تازه و اندکی از گیاهانی چون بابونه و عناب همراه مسافران باشد و قبل و بعد از پیاده روی پاها را با روغن گلسرخ به آرامی و ملایمت ماساژ بدهید.

وی بر لزوم شستشوی دستها به خصوص قبل از مصرف خوراکی، در جهت پیشگیری از اسهال و انتقال بیماریهای تنفسی مؤثر تأکید و ابراز کرد: مسافران عزیز مصرف خوراکی های شور، تند و یا بسیار شیرین را محدود کنند که این کار هم در جلوگیری از گرمازدگی، هم در بهبود عملکرد سیستم ایمنی مؤثر است.

دکتر مهری تأکید کرد: گرمازدگی می تواند به سلامت زائران آسیب بزند و لذا اگر علائم گرمازدگی و نیز ضعف و بیحالی شدید باشد باید به پزشک مراجعه و از نوشیدن شربت سکنجبین خنک و یا عناب برای پیشگیری از گرمازدگی استفاده کنید. همچنین توصیه میشود که از بیداری های شبانه پیاپی بپرهیزید که این کار زمینه ساز گرمازدگی و نیز ضعف و بیحالی را فراهم خواهد کرد.ضمناً بهداشت دهان و دندان در سفر فراموش نشود و با سالمندان بسیار مهربان باشید و در رفع نیازهای آنان بکوشید.

مدیر طب ایرانی و مکمل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه کودکان و سالمندان با توجه به شرایط بدنی خود، باید از مایعات کافی استفاده نمایند، خاطرنشان کرد: تنقلاتی مثل چیپس، پفک، شکلات وخوراکیهای تند و شور به ویژه برای کودکان مناسب نیستند و علاوه براین ضروری است که کودکان و خانمهای باردار استراحت کافی داشته باشند .

وی با بیان اینکه استفاده از گیاهان دارویی طی سفر، بطور کلی در بارداری و شیردهی مجاز نیست و در کودکان و سالمندان باید با احتیاط و تحت نظر پزشک مصرف شود افزود: علاوه بر انجام عبادات در سفر، با یاری رساندن به یکدیگر در افزایش سلامت معنوی خود بکوشید.

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − پانزده =