
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع را، از اولویت های مهم نظام سلامت برشمرد و گفت: شاخص های نظام ارجاع و پزشکی خانواده از ابتدای شروع طرح تاکنون، رشد دو برابری داشته است.
دکتر مهدی ایزدپناه، در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، پوشش 100 درصدی روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر اولویت و دستورکار وزارت بهداشت در سال جاری است تا زمینه دسترسی به درمان در سطوح بالاتر فراهم شود و در فاز اول تلاش می شود پزشکی خانواده و نظام ارجاع در شهرهای زیر 20 هزار نفر یه صورت تکمیلی اجرا شود.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: درصد ارجاع بیماران از 3.65 درصد به 6.4 درصد و میزان نوبت گیری از 10.48 درصد به 24.41 درصد رسیده است.
دکتر ایزدپناه ارجاع بیماران به سطوح بالاتر و نوبت گیری از پزشک متخصص را بخشی از فرآیند نظام ارجاع دانست و گفت: باز ارسال ویزیت پزشک به سطوح مختلف موجب بهره مندی بیمار از یک روند منطقی درمان و کاهش هزینه های وی می شود و از همین رو تلاش می شود تا با بهره گیری از نظام ارجاع بتوان روند درمان فرد را پیگیری کرد.
وی اضافه کرد: در نظام ارجاع هدف گذاری این است که برای تمام بیماران نیازمند ارجاع نوبت گیری شود و شاخص ها به سمت بهبود برود .
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان یادآور شد؛ برای بهبود قابلیت های ارجاعی نظام ارجاع کمیته هایی در سطح استانی و دانشگاهی برگزار می شود تا با رصد چالش ها سعی در حل آنها صورت گیرد و در شهرستانهای سطح استان درصد اجرایی شدن کامل نظام ارجاع و پزشکی خانواده بهتر از مشهد است، زیرا جمعیت روستایی مشهد قابل توجه است و نیازمند برنامه ریزی دقیق برای پوشش دهی کامل آن وجود دارد.
نظرات کاربران