به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ناصری ظهر یکشنبه در جلسه کارگروه نجات سد این شهرستان با تأکید بر اهمیت راهکارهای علمی و مشارکتی برای احیای این سازه حیاتی اظهار کرد: سد فریمان میراث فرهنگی و اقتصادی پدران ما برای استمرار حیات در این منطقه است. اقداماتی که تاکنون برای کاهش حجم رسوبات انجام شده، مقطعی و ناکافی بودهاند.
فرماندار فریمان با بیان اینکه لایروبی سد باید با کنترل رسوبات در حوضه بالادستی همراه باشد، افزود: تقریباً ۳۰ درصد از ظرفیت سه میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعبی سد فریمان به دلیل انباشت رسوب از دست رفته است. اگر طی دو دهه گذشته عملیات آبخیزداری و کنترل رسوب در مسیر رودخانه انجام نمیگرفت، اکنون این حجم مرده بسیار بیشتر بود.
وی بر نقش مهم بهرهبرداران بهویژه کارخانه قند فریمان در تأمین هزینههای لایروبی تأکید کرد و گفت: این کارخانه به عنوان اصلیترین مصرفکننده آب سد باید بیشترین سهم را در مشارکت ایفا کند. تنها با اقدام جمعی، مطالعه دقیق و رعایت ضوابط میراث فرهنگی میتوان به نتیجه مطلوب رسید.
ناصری گفت: نجات سد فریمان نیازمند انسجام عمومی، تصمیمگیری کارشناسی و اجرای همزمان دو محور لایروبی و کنترل رسوب است؛ این دو اقدام مکمل یکدیگر بوده و هرگونه غفلت، موجب تشدید بحران خواهد شد.
نظرات کاربران