به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی طاهری، بعد از ظهر شنبه در نشست معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با نخبگان و استعدادهای برتر استان زنجان اظهار کرد: قوانین حمایتی از شرکتهای دانش بنیان باید بازنگری شود.
وی تصریح کرد: در بررسی قوانین حمایتی از شرکتهای دانش بنیان مشخص شد که برخی قوانین مثل ماده اول قانون جهش دانش بنیان کارایی ندارد و متأسفانه در عمل نتوانسته است پاسخگوی نیازهای شرکتهای دانشبنیان باشد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ما باید در ایجاد پارکهای علم و فناوری و ارائه تسهیلات حمایتی به شرکتهای دانشبنیان، رویکردی فعالانهتر داشته باشیم تا این شرکتها بتوانند به طور مستقل و با اتکا به توانمندیهای خود، مسیر رشد و توسعه را طی کنند.
وی با اشاره به لزوم استفاده بهینه از ظرفیت دانشگاهها برای حمایت از شرکتهای عنوان کرد: دانشگاهها میتوانند نقش کلیدی در ارائه مشاورههای تخصصی، تسهیل فرآیند تجاریسازی ایدهها و ایجاد فضایی مناسب برای همکاری شرکتهای دانشبنیان ایفا کنند.
طاهری با اشاره به اینکه زمانی اعتبارات خوبی به پارکهای علم و فناوری اختصاص مییافت، خاطرنشان کرد: اکنون در زنجان اکوسیستم دانشبنیان و ایجاد پارک با ضعفهایی روبهرو هستیم.
علی رمضانی، دارنده جایزه ملی علامه طباطبایی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: زنجان دارای ظرفیتهای متعددی است و با توجه به اقلیم مناسب بهترین مکان برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف علمی و فناوری است.
وی با اشاره به کاهش متقاضیان تحصیل در رشتههای علوم پایه و مهندسی عنوان کرد: بعد از تأسیس دانشگاه فرهنگیان این مسئله شدت گرفته در حالی که دانشگاه فرهنگیان میتوانست به عنوان یک دانشکده در دانشگاه جامع استان باشد.
رمضانی با بیان وجود ضعفهای زیرساختی و تأمین نیروی انسانی زبده در دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: به نظر نمیرسد تا ۴۰ و ۵۰ سال آینده هم این زیرساخت را به دست آورد.
وی با تأکید بر اینکه باید هم باید کیفیت فارغالتحصیلان را بالا برد و هم کیفیت دانشگاههای ما در فنی و مهندسی و علوم پایه افزایش یابد، گفت: اگر به دلیل نبود معلم خوب نتوانیم دانشآموز خوب تربیت کنیم در آینده علمی و فناوری تأثیر ناگواری خواهد گذاشت.
رمضانی با بیان اینکه زنجان زیرساختهای مناسبی دارد، ابراز کرد: این استان میتواند یکی از کاندیداهای مناسب برای انتقال پایتخت باشد.
نظرات کاربران