0

لزوم حفظ اسناد تاریخی و ثبت نظام‌مند تاریخ شفاهی

لزوم حفظ اسناد تاریخی و ثبت نظام‌مند تاریخ شفاهی
بازدید 5

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قامتی ظهر شنبه در جریان بازدید از مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور در مشهد، بر لزوم حفظ اسناد تاریخی و ثبت نظام‌مند تاریخ شفاهی تاکید و اظهار کرد: تاریخ شفاهی فقط مجموعه‌ای از خاطرات نیست؛ باید برای آن گفتمان مشترک و فرآیند مشخص علمی تعریف شود. ثبت تجربیات پیشکسوتان حوزه‌های مختلف مانند دفاع مقدس، هنرهای آئینی، موسیقی مقامی و… ضرورتی است که نباید به تأخیر بیفتد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی همچنین حفظ میراث مکتوب و هویتی ایران و منطقه خراسان را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: این کار باید با دقت، دغدغه‌مندی و به‌دور از نگاه‌های سلیقه‌ای انجام شود. نگهداری اصولی اسناد تاریخی، ضرورتی برای حفظ هویت ملی ماست.

وی در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیت‌های کمتر شناخته شده اسنادی در خراسان اشاره کرد و گفت: در مناطقی مانند روستای مرزی باجگیران، اسناد و آثار باارزشی از جمله سنگرهای متعلق به دوران حضور شوروی در جنگ جهانی دوم همچنان موجود است. این ظرفیت‌ها باید شناسایی، حفظ و در معرض مطالعه پژوهشگران قرار گیرند.

قامتی با اشاره به قدمت شهرها و روستاهای خراسان، بر لزوم تدوین نقشه راه برای ثبت و حفاظت اسناد محلی تأکید کرد و افزود: وجود مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور در مشهد، یک ظرفیت مغتنم برای استان و شرق ایران است که با تکمیل فیزیکی ساختمان آن، می‌تواند به قطب فرهنگی منطقه تبدیل شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 6 =

مشاهده بیشتر