0

تجهیز ادارات کهگیلویه و بویراحمد به نیروگاه خورشیدی تا پایان امسال

تجهیز ادارات کهگیلویه و بویراحمد به نیروگاه خورشیدی تا پایان امسال
بازدید 2

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها-مهین راوند: با هدف کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و حل چالش ناترازی انرژی ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در دستور کار دولت و دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته است.

بر همین اساس و مصوبه دولت باید همه دستگاه‌های اجرایی با برنامه‌ریزی انجام شده موظف هستند تا پایان امسال بخش قابل توجهی از برق مورد نیاز خود را از طریق پنل‌های خورشیدی تهیه کنند.

این اقدام با توجه به کاهش بارندگی‌ها و تولید برق انجام شده و در کنار آن افزایش جمعیت و رشد صنعتی، تقاضا برای استفاده از انرژی در جهان را به طور چشمگیری افزایش داده است.

در ایران نیز با وجود منابع غنی سوخت‌های فسیلی، به دلیل مصرف ناکارآمد، مشکلات زیست‌محیطی و محدودیت منابع، مسئله ناترازی انرژی به چالشی جدی تبدیل شده است، این شرایط ضرورت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، به ویژه نیروگاه‌های خورشیدی، را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود پتانسیل بالای انرژی خورشیدی و منابع تجدیدپذیر دیگر، به دلیل زیرساخت‌های محدود و وابستگی به سوخت فسیلی با ناترازی انرژی روبه‌رو است که برای حل این مشکل، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، بهینه‌سازی مصرف و تنوع بخشیدن به منابع انرژی ضروری است.

با ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی این استان می‌تواند با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری هدفمند به الگویی برای تولید انرژی پاک در کشور تبدیل شود.

ایجاد تفاهم نامه بین شرکت توزیع نیروی برق استان با ادارات برای تجهیز آنها به پنل خورشیدی

در همین رابطه مدیرعامل شرکت برق کهگیلویه و بویراحمد از برنامه‌ریزی برای تجهیز همه دستگاه‌های اجرایی به نیروگاه‌های خورشیدی خبر داد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت برق و دستگاه‌های اجرایی در حال تنظیم است تا تا پایان سال جاری، تمامی ادارات و نهادهای دولتی به پنل‌های خورشیدی مجهز شوند.

تجهیز ادارات کهگیلویه و بویراحمد به نیروگاه خورشیدی تا پایان امسال

رسول روستایی با اشاره به برنامه‌های بخش صنعت، افزود: در حال حاضر ۲.۴ درصد از انرژی مصرفی صنایع استان از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌شود و هدف‌گذاری شده این سهم به ۵ درصد افزایش یابد.

وی همچنین از پیگیری نصب پنل‌های خورشیدی در اراضی کشاورزی توسط جهاد کشاورزی خبر داد و تصریح کرد: امسال شاهد توسعه چشمگیر نیروگاه‌های خورشیدی در بخش کشاورزی خواهیم بود.

جذب سرمایه‌گذاران خصوصی با تسهیلات ویژه

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد از برنامه‌های جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی خبر داد و گفت: زمین‌های مناسب برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی شناسایی و با تسهیلات ویژه واگذار می‌شوند.

وی با اشاره به استقبال سرمایه‌گذاران، تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۳۰۰ مگاوات متقاضی توسعه انرژی تجدیدپذیر در استان وجود دارد که بخشی از آن تا پایان امسال و سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

تخصیص ۱۸ مگاوات اعتبار ملی برای انرژی تجدیدپذیر

روستایی از اختصاص ۱۸ مگاوات از سهمیه ساتبا سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر به استان خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در حال پیگیری هستند تا هرچه سریع‌تر اجرایی شوند.

مشکلات مالی و موانع اداری چالش‌های پیش روی نیروگاه‌های خورشیدی

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم با اشاره به ضرورت کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی گفت: توسعه نیروگاه‌های خورشیدی نه‌تنها به کاهش هزینه‌های اقتصادی کمک می‌کند، بلکه پیامدهای مثبت زیست‌محیطی نیز دارد.

تجهیز ادارات کهگیلویه و بویراحمد به نیروگاه خورشیدی تا پایان امسال

سید احسان عسکری به سه محور اصلی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی اشاره کرد و ادامه داد: تولید توسط بخش خصوصی با نیاز به تسهیلات بانکی، تأمین برق ادارات دولتی از طریق پنل‌های پشت‌بامی و احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط صنایع بزرگ از مواردی است که می‌تواند منجر به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی شود.

وی چالش‌های پیش‌رو را مشکلات مالی، موانع اداری و نیاز به تقویت شبکه برق عنوان کرد و خواستار کاهش بروکراسی و حمایت بانک‌ها شد.

ناترازی انرژی باید با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی حل شود

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز بر حل مشکل ناترازی انرژی از طریق توسعه پنل‌های خورشیدی تأکید کرد و گفت: ۲۲ دستگاه اجرایی تاکنون اقدامات لازم را انجام داده‌اند و ۲۱ دستگاه دیگر با ظرفیت ۴ مگاوات در حال پیگیری هستند.

تجهیز ادارات کهگیلویه و بویراحمد به نیروگاه خورشیدی تا پایان امسال

یدالله رحمانی با اشاره به سیاست‌های کلان دولت، خواستار همکاری همه دستگاه‌ها و سرمایه‌گذاران برای توسعه انرژی پاک شد و اظهار کرد: پروژه‌های بزرگ چند مگاواتی در سطح استان در دست اجرا است.

وی به الزام بخش صنعت در استفاده از پنل‌های خورشیدی تأکید کرد و ادامه داد: مقرر شد ۵ درصد از برق مصرفی واحدهای صنعتی از طریق پنل‌های خورشیدی تأمین شود که پیش‌بینی می‌شود حدود ۴۸ مگاوات ظرفیت داشته باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ۱۱۴ نفر متقاضی راه اندازی پنل‌های خورشیدی هستند، افزود: ۱۰۲ متقاضی زیر ۷ مگاوات و ۱۲ متقاضی بالای ۷ مگاوات هستند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + یازده =

مشاهده بیشتر