0

توجه به حقوق مادی و معنوی پرستاران تاب آوری آنان را در روزهای سخت بالا می‌برد

توجه به حقوق مادی و معنوی پرستاران تاب آوری آنان را در روزهای سخت بالا می‌برد
بازدید 12

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری سبزوار گفت: پرستاری یک حرفه سخت و طاقت فرساست. بی توجهی به کمبود نیرو و حقوق پایین آنان را ناراضی می کند و بر عکس توجه به حقوق مادی و معنوی تاب آوری آنان را در روزهای سخت و بحرانی بالا می برد.

حسین سیدآبادی در گفتگو با خبرنگار روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: کشور ما جزو کشورهای حادثه خیز است، حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و … را بارها شاهد بودیم و همچنین دیدیم که با تهدیدات دیگری مانند جنگ هم روبرو هستیم. کادر درمان یکی از مهمترین و از اساسی‌ترین ستون‌هایی هستند که می‌توانند در شرایط بحرانی به کمک جامعه بیایند و با عمل به وعده‌ها می‌توان امید داشت در آینده از پتانسیل آنها به‌صورت حداکثری استفاده کرد.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری سبزوار بیان کرد: پرستاران چه در دوران کرونا و چه در جنگ اخیر ایستادگی کردند و به‌خصوص در بیمارستان‌های دولتی نشان دادند، پای کار هستند و هیچگاه در بزنگاه‌ها پا پس نمی‌کشند و به بهترین نحو ارائه خدمت می‌کنند.

وی گفت: اهمیت کار پرستاری و فشار کاری بالای این حرفه نشان می‌دهد که باید بیشتر به آن بها داده شود. در این بین تامین نیازهای مادی از ابتدایی‌ترین موارد است. البته به نیازهای معنوی پرستاران هم باید توجه شود. توجه به این نیازها باعث افزایش تاب‌آوری کادر درمان و به‌ویژه پرستاران می‌شود.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری سبزوار افزود: انتظار می‌رود حاکمیت و مجموعه ارگان‌هایی که در زمینه تامین حقوق پرستاران فعال هستند وظایف خود را به بهترین شکل انجام دهند. برای مثال زمانی که مجلس به سازمان امور استخدامی تکلیف می‌کند که سالانه ۱۰ هزار نیروی پرستاری باید جذب شود، نشان‌دهنده کمبود نیرو است و باید به آن توجه شود.

کمبود نیرو فرسودگی شغلی پرستاران را بالا برده است

سید‌آبادی اضافه کرد: کمبود نیرو باعث استهلاک نیروهای موجود و حجم کار بالای پرستاران می شود و در کوتاه مدت موجب نارضایتی و در بلند مدت اثرات نامطلوبی بر نظام سلامت می گذارد.

وی گفت: در موضوع ترمیم حقوق سال گذشته قول‌های خوبی داده شد اما در نهایت دیدیم که دو ماه از تاریخی که اعلام کردند واریز شد و حدود هشت ماه معوق داریم. 

هنوز پرستاران کرونا ساماندهی نشده اند

وی گفت: همچنین شاهد بودیم بارها گفته شد نیروهای ۸۹ روزه ساماندهی می‌شوند و رهبر معظم انقلاب هم در ارتباط با همین موضوع تاکید فرمودند که نباید به گروه‌های پرستاری به‌عنوان کارگر فصلی نگاه کنیم اما از سال ۹۸ تاکنون هنوز ساماندهی پرستاران ۸۹ روزه به طور کامل انجام نشده است و این تلقی را ایجاد کرده که مسئولان بعد از عبور از  بحران پرستاران را فراموش می کنند.

سیدآبادی گفت: حاکمیت هم در قبال پرستاران وظیفه‌ای دارد. در سال‌های اخیر به‌رغم اینکه اتفاقات خوبی در حوزه درمان و پرستاری افتاد، اما هنوز پرستاران مطالبات معوق و خواسته های محقق نشده ای دارند که بی توجهی به آنها نارضایتی ایجاد می کند.

وی ادامه داد: هنوز برخی قوانین حوزه پرستاری به طور کامل اجرا نشده است. اجرای کامل قانون تعرفه‌گذاری، افزایش حقوق پرستاران و … مواردی است که باید انجام شود.

سیدآبادی ادامه داد:‌ اگر از طریق قانون‌گذاری بتوانیم بوروکراسی‌های اداری را برای جذب پرستاران فداکار در بحران  حذف کنیم و این پرستاران که امتحان خود را پس داده‌اند وارد سیستم کنیم، به‌تبع در ذهن آنها ماندگار می‌شود و در بحران‌های آینده به کمک کشور خواهند آمد.

سبزوار سهمیه ای برای استخدام پرستار در بالین ندارد

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری سبزوار گفت:‌ متاسفانه یکی از مواردی هم که در استخدام پیش‌ رو در وزارت بهداشت با آن روبه‌رو هستیم سهمیه‌ای برای جذب پرستار در بیمارستان‌ها نداریم. حدود ۸۰ سهمیه جذب برای سبزوار در نظر گرفته شده است که در حوزه بهداشت و اورژانس پیش بیمارستانی است و بالین سهمی در جذب ندارد.

سیدآبادی بیان کرد: خوشبختانه از نظر کمبود نیرو جزو دانشگاه‌هایی هستیم که وضعیت به نسبت مناسب‌تری داریم، اما در بحث توزیع نیرو در بیمارستان‌ها نقص داریم. برای مثال بیمارستان‌های جوین و جغتای از بیمارستان‌هایی هستند که کمبود پرستار در آنها ملموس است. هر چند در کل هنوز با استاندارد بسیار فاصله داریم.

افزایش اضافه کاری رضایت نسبی ایجاد کرد

وی اضافه کرد: البته باید گفت افزایش مبلغ اضافه‌کار یک رضایت نسبی ایجاد کرد. هر چند باید دقت کرد این اضافه‌کار است در کلیت دریافتی پرستاران چندان به چشم نمی‌آید. امروز دنبال آن هستیم که در مجموع عدد حقوق پرستاران بالا برود. مواردی مانند فوق‌العاده خاص و … می‌تواند رضایتمندی در پرستاری ایجاد کند. البته می‌دانیم با وضعیت فعلی کشور ممکن است این موضوع چندان شدنی نباشد.

تمرکز روی افزایش تعرفه های پرستاری باشد

سید‌آبادی ادامه داد: برای جبران این موضوع می‌توان روی کارهایی تمرکز کرد که منافع آن به طور اختصاصی به پرستاران می رسد مانند ارتقای تعرفه های پرستاری و اصلاح بازتوزیع منابع آن در  این صورت می‌توان امید داشت که سطح درآمد پرستاران به رقم قابل قبولی برسد و راحت‌تر از فوق‌العاده خاص به آن دست پیدا کرد.

اجرای قانون مشاغل سخت و کاهش مالیات تاب آوری پرستاران را بالا می برد

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری سبزوار افزود: موارد دیگری که به تاب‌آوری پرستاران می‌تواند کمک کند اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای پرستاران است. همچنین توجه به بیمه پرستاران و مزایای آن در پایان خدمت بسیار مهم است و نیاز به بازنگری دارد. از دیگر مواردی که به تاب آوری پرستاران کمک می کند می‌توان توجه به کاهش مالیات پرستاران هم اشاره کرد.

افزایش مدارس بهیاری، پرستاران را بی انگیزه می‌کند

وی اشاره کرد: یکی دیگر از مواردی که باعث بی‌انگیزگی پرستاران شده است ایجاد مدارس بهیاری است که باید به‌صورت جدی برای آن فکر شود. از طرف دیگر می‌توان برای کمک به پرستاران و افزایش انگیزه به حوزه کمک پرستاری توجه ویژه‌تری کرد تا باری از دوش پرستاران برداشته شود.

سید‌آبادی گفت:‌ همچنین در حوزه کلان باید سهم نظام سلامت از تولید ناخالص ملی افزایش پیدا کند. این موضوعی است که می‌تواند منابع مناسبی برای هزینه‌های نظام سلامت تامین کند.

بار کاری پرستاران سبزوار در جنگ 12 روزه افزایش یافت

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری سبزوار افزود:در مدت جنگ ۱۲ روزه با توجه به افزایش مراجعات مردم به مراکز درمانی به علت ورود مسافران، بار کاری پرستاران و نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی بیش از ۴۰ درصد افزایش یافت.

 وی گفت: سبزوار و شهرهای تابعه آن به‌رغم اینکه درگیری مستقیم با جنگ ۱۲ روزه نداشت، اما به‌دلیل موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در کریدور ارتباطی تهران – مشهد، پذیرای مسافران زیادی بود.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری سبزوار افزود: زمانی که موضوع مسافرت و جابه‌جایی افراد در جنگ اتفاق افتاد به همان نسبت بار مراجعه کاری در بیمارستان‌های سبزوار افزایش یافت. این افزایش محسوس بود و به راحتی می‌شد از تعداد خدماتی که نسبت به ماه‌های پیش از جنگ داشتیم این موضوع را رصد کرد.

پرستاران سبزوار 9 ماه معوقه کارانه دارند

سیدآبادی ادامه داد: در این دوران خاص پرستاران دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به‌رغم اینکه مطالباتشان از متوسط کشوری بالاتر است و معوقات فراوانی در حوزه‌های مختلف دارند، اما با پایمردی، ایستادگی و ایثارگری پای کار بودند. این موضوع نشان از اخلاق مداری و روحیه کاری بالا ی پرستاران است.

وی اضافه کرد:‌ حوادث و بحران‌های اخیر که شاهد آن بودیم مانند جنگ ۱۲ روزه و پیش از آن بحران همه‌گیری کرونا موضوعاتی بود که نشان داد، کار کادر درمان و به‌خصوص گروه پرستاری چه اهمیتی دارد و حضور آنها چقدر حیاتی است. پرستاران به‌عنوان پیشران‌ نظام سلامت جایگاه ویژه‌ای دارند.  

وی اضافه کرد:‌ پرستاران سبزوار تا امروز نه ماه معوقه کارانه طلب دارند. همچنین سه ماه مابه‌التفاوت اضافه‌کار سال ۱۴۰۳ هنوز پرداخت نشده است و مطالبات رفاهی مانند حق لباس، پایین بودن حق غذا و … از مواردی است که پرستاران سبزوار با آن روبه‌رو هستند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

مشاهده بیشتر