0

ادامه گرمای هوا در کهگیلویه و بویراحمد؛لزوم مصرف بهینه در آب و برق

ادامه گرمای هوا در کهگیلویه و بویراحمد؛لزوم مصرف بهینه در آب و برق
بازدید 7

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با ماندگاری هوای گرم تا چند روز آینده در اغلب مناطق مختلف کشور و کهگیلویه و بویراحمد لزوم مدیریت مصرف در آب و برق بیشتر از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

به علت کاهش ۴۷ درصدی بارندگی‌ها در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۳ در برخی از مناطق شهری و روستایی و حتی عشایری کهگیلویه و بویراحمد آبرسانی از طریق تانکر انجام می‌شود و لذا اصلاح الگوی مصرف یک ضرورت است.

کهگیلویه و بویراحمدی که زمانی از آن به استان پر آب نام برده می‌شد این روزها حال و روز خوبی ندارد و می‌طلبد با درست مصرف کردن این روزهای گرم را به خوبی پشت سر بگذاریم.

ادامه ماندگاری هوای گرم تا یک هفته دیگر

به گفته کارشناس هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد ماندگاری هوای گرم هنوز در این استان ادامه دارد.

فرمان فرامین در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی این ماندگاری هوای گرم تا یک هفته دیگر ادامه دارد.

وی اظهار کرد: در شهر یاسوج دمای هوا حتی تا ۳۷ درجه سانتی گراد هم می‌رسد.

کارشناس هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: این وضعیت همراه با پدیده غبار نیز ادامه خواهد داشت.

کاهش بارندگی‌ها و افت شدید سطح آب چاه‌ها

در این رابطه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: امسال این استان مانند سایر مناطق کشور با یکی از جدی‌ترین تنش‌های آبی به دلیل کاهش چشمگیر بارندگی‌ها و خشکسالی‌های متوالی مواجه است.

رضا رضایی اظهار کرد: کاهش محسوس بارندگی‌ها در ۵ سال اخیر موجب افت شدید سطح آب چاه‌ها و برخی منابع سطحی و خشک شدن تعدادی از چشمه‌ها شده است.

همراهی مردم در مصرف بهینه کلید کاهش تنش آبی

وی تأکید کرد: برای عبور از پیک مصرف، علاوه بر برنامه‌های فنی و مدیریت، همراهی مردم در مصرف بهینه آب نقشی کلیدی و راهگشا برای کاهش اثرات تنش آبی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آبفای کهگیلویه و بویراحمد از مردم استان خواست تا با رعایت اصول مصرف بهینه، از شست و شوهای غیرضروری، خودداری از آبیاری باغچه‌ها در ساعات گرم روز، اجتناب از شستشوی حیاط و معابر با آب شرب، نصب سایه بان روی کولرهای آبی و انجام سایر روش‌های ساده مصرف بهینه از هدر رفت آب جلوگیری کنند.

رضایی یادآور شد: برای هر یک از مناطق دارای تنش آبی برنامه‌هایی کوتاه مدت و میان مدت از جمله رفع شکستگی خطوط، اصلاح و توسعه زیرساخت‌ها و آبرسانی اضطراری برای مناطق بحرانی در دست اجرا است.

وی اضافه کرد: عبور از این شرایط نیازمند همکاری همگانی، صرفه‌جویی جدی و رعایت الگوی صحیح مصرف آب است.

خاموشی‌های چرخشی ۲ ساعته در کهگیلویه و بویراحمد

همچنین مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد هم از خاموشی‌های چرخشی در این استان خبر داد.

رسول روستایی با اشاره به بحران فعلی برق کشور اظهار کرد: با افزایش ۲ تا ۳ درجه‌ای دمای هوا و رشد مصرف، ناترازی انرژی تشدید شده و از امروز ناچار به اجرای خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده ۲ ساعته به صورت چرخشی هستیم.

وی افزود: برنامه اولیه خاموشی یک روز در میان بود، اما به دلیل عدم رعایت سهمیه مصرف در تیرماه و دریافت اخطارهای مکرر از مرکز، ناچار به اجرای روزانه شدیم که برای جلوگیری از خاموشی اضطراری پس از خرابی پست برق شب گذشته، تمهیدات فوری اندیشیده شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه با وجود تخصیص ۳,۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سال‌های گذشته، تنها بخشی از پروژه‌ها محقق شده است، تاکید کرد: خوشبختانه تا پایان امسال ۳۰۰ مگاوات به ظرفیت فوق توزیع استان اضافه خواهد شد.

پیک مصرف به ۶۰۰ مگاوات در استان رسیده است

وی با بیان اینکه پیک مصرف استان به ۶۰۰ مگاوات رسیده است، گفت: خاموشی‌های فعلی ناشی از کمبود تولید ملی است، نه مشکلات زیرساختی استانی که پس از تکمیل پروژه‌ها، مشکل توسعه صنعتی و کشاورزی استان مرتفع می‌شود.

روستایی با اشاره به فعال سازی دیزل‌ژنراتورهای ادارات برای تداوم خدمات اظهار کرد: تسریع در نصب سامانه‌های خورشیدی و پرداخت فوری مطالبات معوق برق دستگاه‌های دولتی مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه در برابر مردم به ویژه مناطق گرمسیری شرمنده‌ایم»، از همشهریان خواست در مدیریت مصرف همکاری بیشتری داشته باشند و گفت: صنعت برق در شرایط ویژه‌ای قرار دارد و عبور از این بحران نیازمند همراهی همگانی است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =