هادی احمدی، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: آئین نامه تأسیس داروخانه سال ۱۴۰۰ نقطه تاریک مدیران وقت سازمان غذا و دارو بود که با شعار جوانگرایی و رفع انحصار، بیشترین ضربه را به داروسازی کشور وارد کرد.
وی افزود: آئین نامه ۱۴۰۰، پشت درهای بسته و بدون مشورت گرفتن از صنف و انجمن داروسازان و سازمان نظام پزشکی؛ و با شو تجمع عدهای داروسازنما جلوی ساختمان سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت؛ تدوین و به رغم قول رئیس وقت سازمان غذا و دارو (محمدرضا شانه ساز) در هتل قلب تهران و در برابر بزرگترین تشکل داروسازی (مجمع نمایندگان انجمن داروسازان ایران) که این آئین نامه اجرا نمیگردد!!! ولیکن چند هفته بعد در سایه بی تدبیری وزیر وقت بهداشت؛ ابلاغ گردید.
احمدی ادامه داد: دیدیم که با شکایت افرادی (اعم از داروساز و غیر داروساز) بیش از ۹۵ درصد بندهای آئین نامه توسط دیوان عدالت اداری ابطال گردید و از آئین نامه ۱۴۰۰ فقط بسم الله آن باقی ماند. راه غیر داروساز برای تأسیس داروخانه باز شد و بیش از چهار هزار داروخانه طی دو سال تأسیس گردید.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: فاصلههای تأسیس و امتیاز تأسیس برداشته شد و نظام سطح بندی به هم خورد و مناطق کم برخوردار خالی از داروخانه و اغلب به مناطق پر برخوردار کوچ کردند؛ به طوری که در استان سیستان و بلوچستان سرانه داروخانه به ۱۲۰۰۰ نفر یک باب و در مناطق شمالی تهران به ازای هر ۳۵۰۰ نفر یک باب داروخانه رسیدیم.
احمدی افزود: اینها تنها بخشی از صدمات جبران ناپذیر آئین نامه ۱۴۰۰ بود. اینک در آستانه تدوین آئین نامه ۱۴۰۴ هستیم. هشدارهای لازم از طرف انجمن داروسازان ایران و سازمان نظام پزشکی داده شده است. امیدواریم آقای مدیرکل، تراژدی ۱۴۰۰ را تکرار نکند و از تجربه نافرجام آئین نامه ۱۴۰۰ درس عبرت گرفته باشد.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: اینک که هم هشدارها داده شده هم درفت ها را از طرف صنف دریافت کرده؛ دیگر جای هیچ اما و اگر نیست و انشا الله که در تدوین آئین نامه جدید با استفاده از خرد جمعی و مورد مشورت قرار دادن انجمن داروسازان ایران و سازمان نظام پزشکی؛ و با درایت وزیر بهداشت که خود زمانی سکاندار سازمان نظام پزشکی بود، آئین نامهای منطبق بر قانون تدوین گردد.
نظرات کاربران