به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق مدرس ثانوی شامگاه سه شنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته تأمین اجتماعی با اشاره به ارائه گسترده خدمات درمانی در سال ۱۴۰۳ گفت: خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی در دو بخش مستقیم که در مراکز ملکی و غیرمستقیم که به صورت خرید خدمت از مراکز طرف قرارداد، به بیمهشدگان ارائه میشود و این خدمات بیش از نیمی از جمعیت استان را پوشش میدهد.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان یزد، اظهار داشت: در حوزه درمان مستقیم، استان یزد دارای یک بیمارستان ملکی به نام شهدای کارگر، پنج پلیکلینیک تخصصی، پنج درمانگاه تخصصی و یک درمانگاه عمومی است، همچنین در سال گذشته، کلینیک دندانپزشکی خیّرساز نیز به این مجموعه افزوده شد.
وی افزود: در حال حاضر در تمامی شهرستانهای استان بهجز شهرستان زارچ، بهاباد، مروست و خاتم، مراکز درمانی ملکی فعال هستند، البته ساخت مرکز درمانی ملکی شهرستان خاتم نیز در حال انجام است و با بهرهبرداری از آن، پوشش ملکی درمانی در استان یزد کاملتر خواهد شد.
مدرسثانوی با اشاره به ظرفیتهای بیمارستان شهدای کارگر گفت: این بیمارستان دارای ۳۸۰ تخت مصوب و ۲۶۰ تخت فعال است، که در سال گذشته، ۲۴ هزار و ۱۹۵ بیمار در آن بستری شدند و آمار اشغال تخت به ۸۱ درصد رسید.
وی تأکید کرد: این بیمارستان توانسته اعتماد بیماران از استانهای همجوار از جمله کرمان، سیستان و بلوچستان و حتی بخشهایی از استان فارس را جلب کند؛ بهطوریکه نزدیک به ۴۰ درصد بیماران بستری، مهاجر از این استانها هستند، همچنین طبق نظرسنجیهای سامانه پیامکی سازمان، میزان رضایتمندی بیماران بستری در این بیمارستان بیش از ۸۲ درصد بوده است.
به گفته وی، بیمارستان شهدای کارگر تنها مرکز درمانی دارای درجه اعتباربخشی رسمی در استان است که ارزیابی آن توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان یزد خاطرنشان کرد: در سال گذشته، ۱۷ هزار و ۳۸۵ عمل جراحی و نزدیک به یک میلیون و ۸۱۰ هزار ویزیت و خدمت سرپایی در مراکز ملکی استان ارائه شده است.
وی افزود: سال گذشته در بخش درمان غیرمستقیم بیش از ۱۵۳۲ مرکز درمانی طرف قراداد داشتیم که امسال به این عدد افزوده خواهد شد، بیش از ۱۲ میلیون خدمت درمانی سرپایی در مراکز طرف قرارداد ما به مردم ارائه شده است، همچنین ۱۴۷ هزار خدمت بستری در کلیه مراکز بیمارستانی استان یزد که شامل یک بیمارستان ملکی و ۱۹ بیمارستان طرف قراداد ما میباشد به مردم ارائه شده است، که حدود ۴۰ درصد آن به بیماران غیر بومی ارائه شده است.
مدرسثانوی با اشاره به درمانگاه تخصصی مهریز گفت: این مرکز در حال حاضر دارای خدمات تخصصی در زمینههای زنان، اطفال، داخلی و جراحی است، و همچنین داروخانه، آزمایشگاه، دندانپزشک و پزشک عمومی نیز در آن فعال هستند، با تجهیز بیشتر این مرکز، شش بخش تخصصی جدید نیز به آن افزوده خواهد شد.
وی در خصوص سیاست سازمان در تأسیس مراکز ملکی گفت: بر اساس دستورالعملهای سازمان تأمین اجتماعی، تأسیس مراکز ملکی در شهرستانهایی با جمعیت بیمهشده زیر ۲۰ هزار نفر به صرفه نیست و در این مناطق، خدمات درمانی از طریق مراکز طرف قرارداد ارائه میشود.
مدرسثانوی افزود: در مورد شهرستان خاتم نیز، به دلیل جداسازی جغرافیایی آن از شهرستان مروست، اکنون هیچیک از دو شهرستان واجد شرایط تأسیس مستقل مرکز ملکی نیستند، اما با توجه به شرایط پیشین و نیاز منطقه، ساخت درمانگاه ملکی در خاتم آغاز شده است.
وی همچنین به اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستانهای فاقد مرکز ملکی اشاره کرد و گفت: در این طرح، بیماران بر اساس مسیرهای ارجاع تعریفشده، از خدمات عمومی، تخصصی و بستری بهرهمند میشوند و نظام درمانی مبتنی بر سطحبندی، دستورالعملهای بالینی و قواعد مشخص، اجرا خواهد شد.
نظرات کاربران