به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، طبق بیانیه دانشگاه موناش مستقر در ملبورن استرالیا، محققان استرالیایی و نروژی ۱۳۸۱۱ زن نروژی را که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ به سرطان سینه در مراحل اولیه مبتلا شده بودند، مورد مطالعه قرار دادند که همگی تحت شیمیدرمانی و داروهای ضد تهوع قرار گرفتند.
یافته ها نشان داد زنانی که در طول شیمیدرمانی از داروی ضدتهوع آپرپیتانت استفاده کردند، ۱۱ درصد خطر عود سرطان و ۱۷ درصد خطر مرگ ناشی از سرطان سینه در طول ۱۰ سال در آنها کاهش یافت.
این مطالعه نشان داد که این مزیت برای مبتلایان به سرطان سینه سهگانه منفی، یک زیرگروه بسیار تهاجمی و دشوار برای درمان، حتی بیشتر بود، به طوری که ۳۴ درصد خطر عود و ۳۹ درصد خطر مرگ کمتری را نشان داد.
«ایسون چانگ»، محقق ارشد از موسسه علوم دارویی موناش، گفت: «به دلیل ماهیت سرطان سینه سهگانه منفی، گزینههای درمانی هدفمند کمتری وجود دارد و بنابراین استفاده مجدد از داروهایی با پروفایلهای ایمنی تثبیتشده، مسیری جذاب برای انتقال سریع به منظور بهبود درمان و نتایج سرطان است.»
طبق این یافته ها، هیچ مزیت مشابهی با سایر طبقات داروهای ضد تهوع مشاهده نشد که ارتباط منحصر به فرد داروی اپرپیتانت با بهبود نتایج را برجسته میکند.
به گفته محققان، این یافتهها میتواند منجر به بررسی دستورالعملهای فعلی شود که استفاده از اپرپیتانت را به بیمارانی که در معرض خطر بالای تهوع شدید هستند، توصیه میکند.
نویسندگان تأکید کردند که مطالعات و آزمایشهای بالینی بیشتری برای تأیید ارتباط اپرپیتانت با بهبود نتایج سرطان مورد نیاز است.
نظرات کاربران