خبرگزاری مهر- گروه استانها؛ مجید سماواتی*، امام حسین (ع) درس نماز را به یاران و حتی دشمنان و البته آیندگان دادند و رهروان این امام همام (ع) باید از سیره ایشان برای زندگی فردی و اجتماعی الگو بگیرند که اقامه نماز در هر زمان و شرایط یکی از پیامها و درسهای امام (ع) به همگان است.
عدم آگاهی لازم از آثار و برکات نماز در زندگی فردی و اجتماعی، تأمین سعادت دنیا و آخرت انسان و عدم معرفت نسبت به خداوند و حقیقت نماز باعث میشود توجه به نماز در فرد کم شود در حالی که نماز آثار و برکات فراوانی در زندگی همه افراد دارد.
امام حسین (ع) در سرزمین کربلا با همه مشکلات نماز اول وقت را به جماعت اقامه کردند در حالیکه میتوانست نماز را برای محفوظ ماندن در شرایط و زمان دیگری اقامه کنند اما امام (ع) نماز را در تیررس دشمن برپا داشتند و این یکی از درسهای عاشورا برای همه بود.
برگزاری نماز اول وقت در روز عاشورا و دیگر ایام سال از اهمیت بالایی برخوردار است که باید در محافل عمومی به ویژه عزاداریها و روضهها، مساجد و تکایا نسبت به تبیین آن اقدام شود. روحانیون، بزرگان، پیرغلامان و سخنرانان باید با بیان پیامهای عاشورا و امام حسین (ع) مردم و هیئتهای عزاداری را به اجرای صحیح اصول دین و راهروی در مسیر امام حسین (ع) هدایت و در این زمینه فرهنگسازی کنند.
بر اساس احادیث و روایات برآورده شدن خواستهها، برطرف شدن گرفتاری و ناراحتی، ورود به بهشت و دوری از جهنم، در امان بودن از بلاهای آسمانی، خشنودی خداوند، استجابت دعا و بالا رفتن اعمال، دوری شیطان و تلقین شهادتین از جمله آثار و فواید و برکات خواندن نماز اول وقت شمرده شده است.
اقامه فریضه نماز گرانبهاتر از فوض شهادت
نکته جالب توجه این است که شهادت برای یاران امام حسین (ع) به قدری والا و ارزشمند بوده که برای نائل شدن به آن لحظهشماری می کردهاند، اما در این میان امری گرانبهاتر و ارزشمندتر نیز برای آنها وجود داشته که حاضر نبودهاند آن را از دست بدهند. یاران امام (ع) با اقتدا به اهل بیت (ع)، نماز را آن قدر ارج مینهادند که حاضر بودند شهادت خود در پای رکاب حضرت را به تأخیر بیندازند تا نماز اول وقت به امامت حسین بن علی (ع) را درک کنند.
بر همگان روشن است که یکی از امور بسیار تأکید شده توسط اهل بیت (ع) نماز است همچنان که امام علی (ع) میفرمایند: «به کودکان خود نماز یاد دهید و چون به حد بلوغ و تکلیف رسیدند از آنها در مورد نماز مؤاخذه کنید». شاید بتوان گفت که عاشورا بهترین زمینه و بستر برای شیعیان امیرالمومنین (ع) است که به کودکان خود نماز را آموزش داده و آنها را نسبت به اقامه نماز مقید بار بیاورند، البته آموزش نماز در ماه محرم به کودکان متضمن این مضمون است که نماز تنها با ولایت اهل بیت (ع) معنا پیدا میکند، وگرنه نماز بی ولایت منجر به کوفی شدن میشود.
در واقع ما میتوانیم با یادآوری نقش و جایگاه والای نماز در ماجرای عاشورا و ارج نهادن به نماز اول وقت در این ایام و ذکر مصیبتهای وارده به اهل بیت (ع)، جایگاه این فریضه الهی را برای کودکانمان مهم و برجسته کنیم و البته طبق فرمایش حضرت علی (ع) از فرزندان بالغ خود نیز در این ایام در مورد نماز مؤاخذه کنیم و دائماً به آنها متذکر شویم که اقامه عزای حسین (ع) بدون اقامه نماز، ضایع کردن خون شهدای کربلاست.
امام حسین (ع) یکی از ارکان دین اسلام است که در برپایی نماز، صحنههای فوق العاده زیبا و شگرفی را خلق کرده است.
یکی از آن صحنهها، برپایی نماز در ظهر عاشورا در زیر تیرباران جنگ نابرابر بود که امام حسین (ع) و یارانشان در صحرای کربلا و در جنگ نابرابر با باطل زمانه، نماز اول وقت را اقامه کردند و شگفتی برای همگان رقم زدند.
*مدیر ستاد اقامه نماز شهرستان فارسان
نظرات کاربران