به گزارش خبرنگار مهر، مهدی زندیه وکیلی ظهر دوشنبه در چهارمین نشست کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: دستگاههای اجرایی، امنیتی و نظارتی باید با دقتی مضاعف و سهبرابری، مراقب باشند تا زحمات مردم و مسئولان بینتیجه نماند و اعتماد عمومی آسیب نبیند.
وی افزود: حفظ اعتماد مردم و مدیریت دقیق منابع حیاتی مانند سوخت، آرد و نهادهها اهمیت ویژهای دارد که متأسفانه برخی در تلاشند با سوءاستفاده از شرایط، در مسیر توزیع یا مصرف این اقلام اخلال ایجاد کنند که با آنها برخورد جدی خواهد شد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در حوزه سوخت، مواردی وجود داشت که علیرغم صدور حواله، تخصیص بهطور کامل انجام نشد و برخی از واحدهای صنعتی همچنان دچار مشکل هستند.
وی ادامه داد: آنچه امروز به شکل غیرقانونی وارد استان یا کشور میشود و گاهی در مسیر عرضه توسط دلالان مدیریت میشود ضربهای سنگین به تولید، اشتغال و امنیت اجتماعی است.
زندیه وکیلی گفت: با این حال، در دو حوزه سوخت و آرد بهدلیل شرایط خاص، با سختگیری بیشتری عمل کردیم تا عدالت در توزیع رعایت شود.
استاندار مرکزی تأکید کرد: برخورد با متخلفان باید شدیدتر و مؤثرتر شود، ضمن اینکه ایستهای بازرسی نقش مؤثری در کشف تخلفات داشتهاند و این روند باید تقویت شود و دستگاهها باید از هماکنون برای شرایط سختتر آینده برنامه داشته باشند.
وی افزود: مقرر شده است ۱۵ درصد باقیمانده از سهمیه آرد و سوخت استان نیز با هماهنگی فرمانداران در مناطق موردنیاز توزیع شود که در این زمینه نباید کوتاهی صورت گیرد.
لزوم حمایت ویژه از کشاورزان برای حفظ پایداری بازار محصولات اساسی
استاندار مرکزی با اشاره به موضوع نهادهها اظهار کرد: به تازگی شنیده شده برخی جوجه یکروزه را حتی بهصورت رایگان توزیع میکنند که این موضوع زنگ خطری برای آینده تولید است.
زندیه وکیلی خواستار ورود فوری دستگاههای نظارتی برای بررسی این وضعیت شد و افزود: در حوزه شیر خشک و سایر اقلام حساس نیز لازم است کنترل و رصد به شکل مستمر ادامه یابد، همه ما موظف به صیانت از تولید و تأمین پایدار اقلام ضروری مردم هستیم.
وی تصریح کرد: اگر امروز همراه تولیدکننده نباشیم، فردا با زیان گستردهتری مواجه خواهیم شد، بنابراین نیاز است با آمادگی، دقت مضاعف و نظارت مؤثر، از منافع عمومی حفاظت کنیم.
زندیه وکیلی تاکید کرد: باید بر توان داخلی خود تکیه کنیم و مثل روزهای سخت اول انقلاب، با اتکا به ظرفیتهای ملی از این بحران نیز عبور کنیم و نیازهای اساسی مردم باید به درستی و با دقت توزیع شود.
ضرورت پیشبینی کمبود داروهای خاص و حمایت مضاعف از تولیدکنندگان کشاورزی
استاندار مرکزی با اشاره به ضرورت پیشبینی و آمادگی برای مواجهه با شرایط خاص در حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: کمبود برخی داروهای خاص و حیاتی که در دورههای گذشته برای بیماران خاص و مبتلایان به بیماریهای حساس به وجود آمد، هشداری است که نباید نسبت به آن غفلت کرد.
زندیه وکیلی افزود: از هماکنون باید نسبت به تأمین و ذخیرهسازی داروهای موردنیاز در حوزههای مرتبط بهویژه داروهای درمان بیماریهای ریوی و صعبالعلاج اقدامات جدی صورت گیرد.
وی با اشاره به چالشهای پیشروی بخش کشاورزی تأکید کرد: در شرایطی که احتمال افزایش قیمت مصالح ساختمانی وجود دارد و امکان دارد کشاورزان برای تهیه نهادهها و ابزارهای تولید با مشکل مواجه شوند، ضروری است سازوکارهایی حمایتی برای حضور مستقیم تولیدکنندگان در بازارهای محلی فراهم شود.
زندیه وکیلی ادامه داد: استان مرکزی بهعنوان یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی، نیازمند بهرهبرداری از این فرصت با هماهنگی کامل میان جهاد کشاورزی، دستگاههای نظارتی و نهادهای پشتیبان مانند سپاه و نیروهای نظامی است.
نگاه صِرف امنیتی به کولبری نادرست است؛ باید زیرساختهای معیشتی تقویت شود
استاندار مرکزی گفت: بخشی از اعتصابات، اعتراضات و نارضایتیهای مردم در مناطق مرزی و حاشیهای، ناشی از نبود فرصت شغلی و بیتوجهی به واقعیتهای معیشتی آنهاست.
زندیه وکیلی افزود: کولبری یا انتقال غیررسمی کالا که گاه توسط قشر ضعیف انجام میشود، نباید با چشم امنیتی صرف نگریسته شود، در مقابل، باید بستر اشتغال سالم برای جوانان استان فراهم شود تا از ورود آنها به مسیرهای پرخطر جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: استان مرکزی با همراهی اطلاعات، نیروهای امنیتی، سپاه و دیگر نهادها، ساختاری منسجم در حوزه مقابله با ناهنجاریها دارد و سیستم امنیتی و اطلاعاتی استان منسجم و کارآمد است و در این مسیر، نقش فرمانداران و مدیران کل نیز بسیار کلیدی و راهبردی است.
مردم عاشق انقلاب و پشت نظام ایستادهاند / باید قدردان این اعتماد باشیم
استاندار مرکزی تأکید کرد: صندوقهای حمایتی و کمکهای معیشتی باید بهدرستی و با هدفگذاری دقیق، بار بخشی از هزینههای تحمیلی بر مردم را کاهش دهند.
وی افزود: نباید فراموش کرد که مردم ما زمانشناس، عاشق انقلاب و پشتیبان نظام هستند و حضور باشکوه آنها در مراسمی چون شب عاشورا، نشاندهنده امید و علاقه عمیق آنها به راه امام و شهداست.
زندیه وکیلی با اشاره به حضور مؤمنانه و پرشور مردم در دهه اول محرم گفت: این مردم، صاحبان اصلی انقلابند و ما وظیفه داریم با برنامهریزی دقیق، تقویت اعتماد عمومی و جلوگیری از گمراهی افکار، مسیر خدمت به آنان را با عزمی راسخ دنبال کنیم.
استاندار مرکزی با تأکید بر اینکه برخی افراد مغرض، گمراه یا ناآگاهانه در مسیر تخریب حرکت میکنند، تصریح کرد: دستگاههای اجرایی و حاکمیتی باید با هوشیاری و انسجام، وظایف خود را با جدیت انجام دهند و اجازه ندهند اعتماد و امید مردم آسیب ببیند.
تردد خودروهای شوتی در شرایط بحرانی به صفر رسید
استاندار مرکزی از کاهش کامل تردد خودروهای شوتی در دوران مدیریت بحران خبر داد و این دستاورد را نتیجه تدابیر هدفمند و اقدامهای بازدارنده در سطح استان دانست.
مهدی زندیهوکیلی، گفت: در شرایط بحرانی که نیازمند کنترل حداکثری محورهای مواصلاتی بود، با اتخاذ تدابیر ویژه، تردد خودروهای شوتی در استان به صفر رسید.
وی افزود: بیش از ۲۰ درصد تصادفات جادهای در استان به این خودروها مربوط است و فعالیت خودروهای شوتی نهتنها امنیت جادهها را تهدید میکند بلکه با خسارات جانی و مالی جبرانناپذیری همراه است.
حضور پرشور مردم، جلوهای باشکوه از فرهنگ عاشورایی در استان رقم زد
استاندار مرکزی اشاره به اینکه مراسم دهه اول محرم امسال با شور و عظمت خاصی برگزار شد، اظهار کرد: حضور باشکوه مردم، خانوادهها، گروههای جهادی، صنوف مختلف و نیروهای درمانی و امنیتی جلوهای کمنظیر از همدلی و وفاداری مردم استان به فرهنگ عاشورایی بود.
زندیه وکیلی افزود: برخی صنوف که پیشتر مطالبات و گلایههایی داشتند، در این ایام با کنار گذاشتن آن مسائل به صحنه آمدند و صنف رانندگان که تا چندی پیش بهدلیل مشکلات صنفی گلایهمند بودند، در ایام محرم رایگان خدماترسانی کردند و در کنار مردم ایستادند.
وی تصریح کرد: کادر درمان و پرستاران نیز با ایثار و تعهد کامل در محل کار خود حاضر شدند و در مسیر خدمترسانی به مردم و عزاداران، لحظهای کوتاهی نکردند. این فداکاریها باید الگوی همه ما باشد.
نظرات کاربران