به گزارش آیمد 90 دومین همایش سالیانه استقرار شبکههای آزمایشگاهی کشور، صبح شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، در سالن همایشهای امام جواد (ع)، وزارت بهداشت برگزار شد.
استقرار کامل شبکه آزمایشگاهی کشور تا ۱۴۰۷
در ابتدای این مراسم، کاظم وطن خواه رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، گفت: همکاران شبکه آزمایشگاهی هم در حوزه بهداشت و هم حوزه درمان، درگیر مسائل مبتلا به این بخش هستند.
وی افزود: بعد از سال ۱۴۰۲ که استقرار شبکههای آزمایشگاهی به صورت پایلوت آغاز شد، ناگزیریم از منابع موجود به نحوه احسن استفاده کنیم.
وطن خواه ادامه داد: انتظار داریم به یک وحدت و انسجام در اجرای برنامه برسیم.
وی گفت: هیچ اصراری نیست که حتماً با یک الگوی واحد جلو برویم، زیرا برای ما خروجی مهم است.
وطن خواه افزود: تعامل باید دو سویه باشد و از ظرفیتهای بهداشت و درمان استفاده کنیم. برای همین، خیلی الگوی واحدی برای پیشبرد برنامههای شبکه آزمایشگاهی نداریم.
وی گفت: شبکههای آزمایشگاهی باید از همین منابعی که دارند، باید بیشترین بهره برداری را داشته باشند.
وطن خواه افزود: ۷۵ تا ۸۰ درصد پرداختی از جیب مردم است که امیدواریم بیشتر از این نشود.
در ادامه، محمد اشعاری رئیس شبکه آزمایشگاهی وزارت بهداشت، گفت: اهداف استقرار شبکههای آزمایشگاهی در کشور کاملاً مشخص است و با سربلندی، دانشگاههای موفق را معرفی میکنیم.
وی افزود: ۱۰ دانشگاه برتر در استقرار شبکه آزمایشگاهی در حوزه بهداشت و ۱۰ دانشگاه برتر در حوزه درمان انتخاب شدهاند.
اشعاری ادامه داد: دانشگاههایی که نمره خوبی کسب نکردهاند اصلاً نگران نباشند، قرار ما تا پایان ۱۴۰۷ است که شاهد استقرار شبکههای آزمایشگاهی در کشور باشیم.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳، شبکه آزمایشگاهی در سراسر دانشگاههای علوم پزشکی کشور آغاز شده است.
اشعاری با اشاره به نامه بازرسی کل کشور، ادامه داد: دادههای آزمایشگاهی باید به ای تاس منتقل شود./ لینک منبع خبر
تجمیع آزمایشگاهها و اتصال به پرونده الکترونیک، گام ضروری برای مدیریت نظام سلامت
علیرضا رییسی در همایش سالیانه استقرار شبکه آزمایشگاهی با اشاره به وجود زیرساختها و ظرفیتهای قابل توجه در حوزه آزمایشگاههای کشور، گفت: متأسفانه با وجود این ظرفیتها، پراکندگی و نبود هماهنگی بین آزمایشگاهها مانع از تحقق بهرهوری مطلوب شده است.
وی افزود: آزمایشگاهها نباید بهصورت جزایر مستقل عمل کنند، بلکه باید در راستای یک شبکه منسجم و هدفمند قرار گیرند تا همافزایی لازم ایجاد شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حداقل ۴۰ درصد آزمایشهای انجامشده در کشور غیرضروری است، خاطرنشان کرد: الکترونیکی شدن فرآیند صدور نسخه نیز در برخی موارد موجب افزایش انجام آزمایشهای غیرضروری شده است.
رییسی این موضوع را نشانهای از اسراف در منابع حوزه سلامت دانست و تأکید کرد: نیازهای القایی در بخش دارو و آزمایشگاهها در حال افزایش است و امید میرود با اجرای برنامه پزشک خانواده، این روند کنترل شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به انجام سالانه حدود یک میلیارد آزمایش در کشور اظهار داشت: در حال حاضر، سهم عمدهای از این خدمات توسط بخش خصوصی ارائه میشود که نشانهای از مشارکت مناسب این بخش است؛ اما همچنان انتظار میرود با هماهنگی بیشتر، سهم بخش دولتی نیز افزایش یابد.
رییسی انجام معاینات بالینی توسط پزشکان را یکی از اصول اساسی طب بالینی دانست و نسبت به کمرنگ شدن این مهارت در میان نسل جدید پزشکان هشدار داد.
وی خاطرنشان کرد: هرچند پیشرفتهای فناورانه در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی موجب افزایش دقت و سرعت تشخیص شده، اما نباید جایگزین دانش و قضاوت بالینی پزشکان شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تأکید بر ضرورت استانداردسازی فناوریهای مورد استفاده در آزمایشگاهها، افزود: دستگاههای پیشرفته نیازمند کالیبراسیون مستمر هستند و استفاده نادرست از فناوریهای نوین، بهویژه هوش مصنوعی توسط افراد غیرمتخصص، میتواند مشکلات جدیدی در نظام سلامت ایجاد کند.
وی ادامه داد: در آینده، با پیشرفت پزشکی شخصیسازیشده، ساختار خدمات آزمایشگاهی و درمانی کشور دستخوش تحول خواهد شد و ممکن است به جای خانههای بهداشت فیزیکی، شاهد گسترش خانههای بهداشت دیجیتال و خدمات تلهمدیسین باشیم.
رییسی همچنین بر لزوم بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای آزمایشگاهی کشور تأکید کرد و گفت: در کنار توسعه تجهیزات، باید به ارتقاء زیرساختهای حملونقل ایمن و فناوری اطلاعات در حوزه آزمایشگاهها نیز توجه ویژهای شود.
وی با اشاره به وجود بیش از ۸ هزار آزمایشگاه در کشور، تصریح کرد: این آزمایشگاهها باید به پرونده الکترونیک سلامت متصل شوند تا امکان نظارت و مدیریت یکپارچه و مؤثر فراهم شود.
رییسی در پایان ضمن قدردانی از زحمات جامعه آزمایشگاهی کشور در دوران مقابله با همهگیری کرونا، عملکرد آنها را در این برهه تاریخی شایسته تقدیر و تحسین دانست./ لینک منبع خبر
پوشش بیمه ای خدمات آزمایشگاهی در بخش خصوصی ضعیف است
سیدسجاد رضوی، در حاشیه دومین همایش سالیانه شبکههای آزمایشگاهی کشور، گفت: بیش از ۸ هزار آزمایشگاه در بخش خصوصی و دولتی داریم و سالانه بیش از یک میلیارد آزمایش در کشور انجام میشود.
وی افزود: فعالیت آزمایشگاههای منوط به کسب رتبه قبول و دریافت گواهی از مرکز اعتباربخشی است.
رضوی با اشاره به افزایش هزینههای تأمین تجهیزات آزمایشگاهی، ادامه داد: امروزه دیگر نمیتوان در کنار هر بیمارستان و مرکز درمانی که احداث میشود، یک آزمایشگاه کامل تأسیس کرد و هدف ما از اجرای شبکه آزمایشگاهی در کشور، دسترسی مردم به خدمات آزمایشگاهی و کاهش هزینهها است.
وی گفت: برای تأسیس آزمایشگاه، سطح بندی وجود دارد و بر اساس آن میبایست نسبت به راه اندازی آزمایشگاه اقدام کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: با روشهای قدیمی نمیتوان آزمایشگاه تأسیس کرد، زیرا اداره آزمایشگاه به راحتی گذشته نخواهد بود.
رضوی افزود: پوشش بیمهای خدمات آزمایشگاهی در بخش دولتی کامل است، اما در بخش خصوصی به علت اختلاف تعرفهها، پوشش خدمات آزمایشگاهی ضعیف است.
وی گفت: حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد هزینههای آزمایش مربوط به وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی است که با گران شدن این اقلام، این عدد به ۳۵ تا ۴۰ درصد رسیده است./لینک منبع خبر
نظرات کاربران